van der Horst

24H Spa: Na 17H: Mercedes aan kop ondanks aanrijding - Lambo out

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Met nog zo'n zeven uur op de klok van de 24 Hours of Spa voert de AKKA ASP Mercedes #90 van Edoardo Mortara, Michael Meadows en Raffaelo Marciello het veld aan. Laatstgenoemde heeft ondertussen weer een bonus van 20 seconden op de WRT Audi #1 van Rene Rast nadat beiden een half uur geleden nog contact maakten na een herstart. In totaal rijden ze nog met acht andere wagens in dezelfde ronde.
  • G&A Motors Motorsport
GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
Voor de GRT Lamborghini #63 was het vanmorgen rond de klok van 9u einde oefening, de bolide eindigde in de bandenmuur na ABS problemen. Christian Engelhart deed geen moeite om nog terug te komen op de baan, een interventie van de safety car was nodig om de bolide veilig te takelen. GRT gaat echter niet met lege handen naar huis, het scoorde al een goede lading punten na 6 (P2) en 12 uur (P1). Bij de herstart ging Rast onmiddellijk in de aanval bij leider Marciello, maar het kwam tot een contact in Les Combes. De Mercedes verloor tijd bij het opnieuw op de piste komen, terwijl Rast aangeduid werd als schuldige en werd bedacht met een drive through penalty.

Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Intussen rijdt dit duo nog steeds op kop met de Saintéloc Audi #25 op de derde plaats, gevolgd door de Bentley #8 van onder meer Maxime Soulet. De Porsche van Laurens Vanthoor verloor in het begin van de wedstrijd heel wat tijd door de penalty, maar heeft de ronde achterstand weer goed gemaakt en rijdt momenteel als vijfde rond. De tweede WRT Audi, van onder meer Frédéric Vervisch, is zevende en zit in dezelfde ronde als leider Marciello.

--- STAND NA 17H ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 30 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons