van der Horst

24H Spa: Na 1H: Estre (GPX Porsche) leidt na safety car start

Start Spa 24 Hours 2019
Start Spa 24 Hours 2019
Ondanks hevige regen voor de start, is de 71e editie van de Total 24 Hours of Spa op het voorziene uur zonder grote incidenten op gang geschoten. Na vier rondjes achter de safety car controleerde polesitter Maro Engel (Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #4) het veld voor een duo Porsche's. De wedstrijd werd na een half uur even geneutraliseerd na een crash van de Audi #80 bovenop de Raidillon en het gelijktijdig stilvallen van de Bentley Continental GT3 #109 ter hoogte van Pouhon. De herstart verliep rustig, al werd de strijd heviger naarmate de baan begon op te drogen.
  • Dreamdrive
Audi Sport R8 LMS Cup - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport R8 LMS Cup - Audi R8 LMS GT3
Kevin Estre was de smaakmaker in het openingsuur. De GPX Racing Porsche 911 GT3 R van de Fransman ging als elfde van start, maar maakte meteen veel plaatsen goed om na 50 minuten de zusterwagens #998 (ROWE) en #117 (Team 75 Bernhard) te passeren en de jacht op leider Engel te openen. Net voor dat Estre een aanval kon lanceren, dook de Mercedes #4 als een van de eerste wagens de pit in voor slicks, waardoor de Gulf Porsche de leiding erfde. Na een uur wedstrijd kwam dan quasi het volledige veld droogweerbanden halen.

Foto: Arne Simons & Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zaterdag 27 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons