van der Horst

24H Spa: Na 21H: Attempto doet gouden zaak met bandenkeuze

Attempto Audi #66
Attempto Audi #66
De Attempto Racing Audi #66 van Frédéric Vervisch, Mattia Drudi en Patric Niederhauser heeft in het twintigste uur een optie genomen op de zege in de 24 uur van Spa. Na een relatief lange drogere periode keerde de regen stelselmatig terug vanaf elf uur. De kopgroep bestaande uit de Sainteloc Audi #25, AF Corse Ferrari #51 en SMP Ferrari #72 en de Attempto Audi werkte net op dat moment hun reguliere pitstops af. Enkel de Audi van Vervisch koos voor regenrubber en dat bleek even later de juiste keuze.
Het omslagpunt tussen regenbanden en slicks bleef vervolgens eerst een twintigtal minuten op en af gaan, waardoor Vervisch en Winkelhock meermaals van positie wisselden aan de kop van het veld, afhankelijk van de neerslagintensiteit. Uiteindelijk zette de regen echt door en moesten de Audi #25 en Ferrari's #51 en #72 halverwege hun stint pitten voor het juiste rubber. Onze landgenoot kreeg daardoor een voorsprong van anderhalve minuut in handen, die in principe stand moet houden gezien zijn achtervolgers nog hetzelfde aantal stops nog moeten maken.

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons