van der Horst

24H Spa: Na 3H: Driestrijd tussen Lamborghini, Mercedes en Porsche

Start 24 Hours of Spa 2020
Start 24 Hours of Spa 2020
Na een rustige openingsfase van de herfstelijke 24 Hours of Spa 2020, is het Marco Mapelli die met de #63 Orange 1 FFF Racing Lamborghini Huracán de leiding in handen heeft. In de aanvangsfase was het poleman Raffaele Marciello (Akka ASP - Mercedes) die de dans leidde, maar de Lamborghini dook één ronde eerder de pits in en undercutte zo naar de leiding, net voor een korte regenbui boven over het circuit passeerde. De KCMG Porsche van regerend kampioen Kevin Estre veroverde de derde plaats ten koste van Dries Vanthoor in de WRT Audi en maakt in snel tempo tijd goed op Marciello. De wedstrijd startte een half uur later wegens een zware crash in de Lamborghini Super Trofeo race waarbij de vangrail beschadigd werd.
FFF Racing - Lamborghini Huracan Evo
FFF Racing - Lamborghini Huracan Evo
De McLaren die Rob Bell deelt met Joe Osborne en Oliver Wilkinson zocht na een goed uur de pitstraat op met een probleem aan de stuurbekrachtiging en verloor veel tijd. De safety car verscheen in het openingsuur kort op de piste om de baanposten toe te laten brokstukken van de piste te verwijderen in Pouhon en verder verdween de Attempto Racing #55 in de pitstraat met problemen en spinde de Orange 1 FFF Lamborghini van Hiroshi Hamaguchi in de vangrail bij het uitkomen van de Jacky Ickx-bocht, ogenschijnlijk zonder veel erg. Vooraan het veld liet Marciello het niet aan zijn hart komen, hij bouwde een voorsprong uit, maar kon nooit echt meer dan tien tellen uitlopen op de verzamelde concurrentie.

In Pro-Am leidt de Barwell Lamborghini van Ricky Collard/Rob Collard/Leo Machitski, terwijl teamgenoot Alex Macdowall in de Silver Cup aan de kop gaat op de Lamborghini die hij deelt met Frederik Schandorff en Patrick Kujala. De Herberth Motorsport Porsche van Häring/Konstantinou/Joos/Seefried heeft voorlopig de leiding in handen in Am. De wedstrijdleiding houdt, in tegenstelling tot gisteren, wel de track limits in de gaten en deelde reeds enkele waarschuwingen en sancties uit, waaronder aan de Bentley #107 van Seb Morris, Nelson Panciatici en Pierre-Alexander Jean die door de pitstraat moest, de Hub Auto Racing Ferrari #27 van Kamui Kobayashi, Tom Blomqvist en Marcos Gomes en de Bentley #9 van Andy Soucek/Alvaro Parente/Rodrigo Baptista.

--- Uitslag na 3H (pdf) ---

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 24 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons