van der Horst

24H Spa: Na 6H: SMP Ferrari pakt eerste punten - Opnieuw regen

SMP Racing - Ferrari 488 GT3 #72
SMP Racing - Ferrari 488 GT3 #72
Het eerste kwart van de Total 24 Hours of Spa is achter de rug en de eerste punten werden inmiddels uitgereikt. De SMP Racing Ferrari 488 GT3 #72 van Endurance Cup puntenleiders Davide Rigon, Miguel Molina en Mikhail Aleshin reed na zes uur wedstrijd aan de leiding, net op het moment dat de regen terugkeerde naar Spa. Het Russische team joeg duidelijk op punten en stelde een switch naar regenrubber zolang mogelijk uit om de leiding niet te verliezen.
Na de lange neutralisaties in de openingfase is de wedstrijd stilaan in een ritme aan het komen en blijven de gele vlaggen uit. De regen zorgde rond kwart na tien even voor onrust, maar niemand verloor de controle op slicks. De GRT Lamborghini Huracán GT3 #63 van Christian Engelhart, Mirko Bortolotti en Rolf Ineichen lag tweede na zes uur, voor de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 van Schiller/Abril/Marciello, de polesittende Black Falcon Mercedes #4 en de R-Motorsport Aston Martin Vantage GT3 #76. Het spel van de pitstops zorgt dat vooraan de posities voortdurend wisselen en er vooralsnog geen echte lijn in de race zit. Meer dan 20 wagens zijn in de mix. BMW speelt weer helemaal mee na moeilijke kwalificaties, beide PRO wagens staan momenteel in de top 10. Bentley heeft daarentegen nog maar één wagen in dezelfde ronde als de leiders (#107 Pepper/Kane/Gounon). Klik HIER voor een relaas van de Belgen.

--- STAND NA 6H (PDF) ---
  Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zaterdag 27 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons