van der Horst

24H Spa: Na 8H: Leidende Vervisch wordt bestraft

Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Na acht uur wedstrijd is het Frédéric Vervisch die het veld aanvoert in de Total 24 Hours of Spa. De Attempto Racing Audi #66 van onze landgenoot zit op een licht andere strategie dan de concurrentie, maar lijkt zich als enig strijdwapen van Audi nog vooraan te kunnen handhaven. Na de laatste pitstop werd de #66 wel bestraft voor een te korte benzinebevoorrading.
De Attempto Audi had zo'n 45 seconden voorsprong op de AKKA ASP Mercedes-AMG #88 van Raffaele Marciello en de FFF Lamborghini #63 van Dennis Lind. Die twee wagens strijden nu al uren vooraan mee en lijken op rauwe snelheid een streepje voor te hebben op de rest van het veld.

Ook de ROWE Racing Porsche #98 van onder meer Laurens Vanthoor rukte gestaag op naar de kopgroep en profiteerde optimaal van de vele neutralisaties in de afgelopen uren. De wagen ligt momenteel derde in handen van Nick Tandy. Porsche is numeriek het best vertegenwoordigde merk in de top 10 met vijf wagens. Opvallend was ook de kopbeurt van de fabrieks-Honda NSX met Renger van der Zande achter het stuur. De Japanse GT3 zit tevens op een alternatieve pitstrategie maar lijkt qua snelheid zeker niet te moeten onderdoen.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons