van der Horst

24H Spa: Nick Catsburg: "Deze race is fysiek zwaarder dan de 24H Nürburgring"

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Nick Catsburg is één van de weinige personen in de paddock met liefst twee fabriekscontracten; eentje bij Volvo, voor wie hij het WTCC betwist, en eentje bij BMW. Voor de Beierse constructeur staat onze Noorderbuur dit weekend aan de start in de Rowe Racing M6 GT3 met startnummer 98. Hij krijgt daarin het gezelschap van ex-DTM kampioen Bruno Spengler en RBM-rijder Tom Blomqvist.
Catsburg - Sims
Catsburg - Sims
"Ik vind persoonlijk de 24 Uren van Spa fysiek zwaarder dan die van de Nürburgring. Je hebt hier minder snelle stukken tijdens dewelke je even kan bekomen. Anders is Zolder nog veel erger hoor, daar heb je geen seconde rust! Tijdens mijn eerste etmaalrace aldaar ben ik zelfs flauwgevallen! Maxime Martin had een rib gebroken en ik moest voor hem invallen in de BMW van MarcVDS. De stoel van de auto was echter helemaal niet op mijn lichaam afgesteld, ik moest een dubbele stint rijden en zat echt klem. Later in de pitbox, toen ik de auto had overgelaten, ben ik daardoor dus even flauwgevallen."

Foto's: Arne Simons & BMWSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons