van der Horst

24h Spa: Nicolas Baert scoort belangrijke punten

De zomer doet Nicolas Baert, onze Belgische vertegenwoordiger in de TCR Europe duidelijk goed. Na een prima weekend in Zandvoort toonde de Brabander zijn kunnen in de TCR Europe-meeting op eigen bodem met een zesde en een achtste plaats, waardoor de Comtoyou-rijder van acht naar zes opschuift in de tussenstand van het kampioenschap. De plaatsen vijf en vier zijn zeker nog haalbaar en zelfs een podium in de eindstand is niet uitgesloten. Nu is het even wachten alvorens de meest spectaculaire toerwagencompetitie van Europa weer in actie komt. Op 4 en 5 september doen de teams en rijders de Nürburgring aan voor de vijfde van zeven manches.
De wedstrijden van de TCR Europe op Spa-Francorchamps waren pure publiciteit voor de autosport en geen enkele fan bleef onbetuigd bij het zien van het spektakel op het mooiste circuit van de wereld. Vooral de tweede race, op een vettige piste, was een hoogtepunt in het seizoen. Wagens die gleden, inhaalmanoeuvres bij de vleet en spanning tot op de meet, dat waren de ingrediënten van de TCR Europe op Belgische bodem.
 
Nicolas Baert: “Inderdaad, het waren mooi races en we hebben met de regels zoals die vandaag gelden, het onderste uit de kan gehaald. Dit is echt alles wat je vandaag met de Audi in TCR Europe kan doen. Uiteraard hebben we alles gegeven en ik kan niet anders dan heel tevreden zijn met de resultaten, zeker gezien het niveau van de wedstrijden. De TCR Europe moet echt niet meer onderdoen voor andere competities met de toerwagens en ik ben trots dat ik met mijn team Comtoyou en Audi Sport dit kan bewerkstelligen. Mijn dank gaat dan ook uit naar de partners die dit seizoen mogelijk maken.”    
 
François Verbist (Teammanager Comtoyou Racing): “Bovendien moeten we onderlijnen dat Nicolas de enige rijder in de top 10 van de kwalificatie was met 30 kilogram ‘Compensation Weight’, het gewicht opgelegd door de organisatie bij bepaalde resultaten. Dat maakt ongeveer een verschil van 0,7 seconden tegenover de rijders die dat gewicht niet aan boord hebben. Nicolas bewijst hiermee dat hij echt tot de top van het veld behoort en ook in moeilijke omstandigheden echt zijn mannetje kan staan.
 
De volgende meeting, de vijfde van zeven, staat op het menu op 4 en 5 september op de omloop van de Nürburgring. En uiteraard zien we daar zonder twijfel nog meer spectaculaire toerwagenraces! 

Nicolas Baert Press
   • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons