van der Horst

24H Spa: Nicolas Vandierendonck geeft noodgedwongen forfait in GT Sports Club

Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Regerend vice kampioen in de GT Sports Club, Nicolas Vandierendonck, zal dit weekend niet in actie komen. De West-Vlaamse zaakvoerder van Shipex moet door een hardnekkig nekletsel forfait geven en ook de deelname aan de volgende afspraak op de Hungaroring komt in het gedrang. Voor de 24 Hours of Zolder zou de Lamborghini-rijder opnieuw fit zijn.
  • Circuit Zolder
Nicolas Vandierendonck - Blancpain GT Sports Club
Nicolas Vandierendonck - Blancpain GT Sports Club
Het zit Vandierendonck niet mee dit seizoen waarbij hij reeds gedurende een aantal races wordt geplaagd door een nekletsel dat migraines teweeg brengt en waardoor de Ombra-piloot problemen heeft met de concentratie achter het stuur.

Nicolas Vandierendonck: "Ik ben in behandeling bij een sportdokter en het gaat de goede richting uit, maar racen met een GT3-wagen zit er momenteel nog niet in. Vorig jaar reed ik met de Corvette van SRT tweemaal richting podium in Spa en legde tijdens het weekend van de 24 Hours of Spa de basis van mijn vice titel in de GT Sports Club. Het is een schitterend weekend op onze thuisbasis met een pak volk, maar spijtig genoeg zal het dit jaar als toeschouwer zijn".

"De volgende race op de Hungaroring is nog een open vraag, maar volgens de dokter zou mijn deelname aan de 24 Hours of Zolder niet in het gedrang komen op de BMW M235i Racing Cup van Vannerum en in samenwerking met SRT. Barcelona zou in principe wel doorgaan binnen de GT Sports Club terwijl ik via mijn contract bij Ombra Racing misschien ook nog eens de race rijd van de International GT Open in Barcelona.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons