van der Horst

24H Spa: Nieuw chassis en motor voor Nissan & Mercedes (Update)

Good Smile Racing & Team Ukyo - Mercedes-AMG GT3
Good Smile Racing & Team Ukyo - Mercedes-AMG GT3
Zowel RJN Motorsport als Good Smile Racing & Team Ukyo zullen het chassis en motor van de gecrashte wagens vervangen in de aanloop naar de Total 24 Hours of Spa. Beide teams krijgen de toestemming om de nieuwe onderdelen in gebruik te nemen, al werd er eerst geen melding gedaan van een eventuele sanctie. Zowel de Nissan GT-R #22 als de Mercedes AMG GT3 #00 crashten gisteren op de Raidillon, met grote schade tot gevolg. Normaliter is een chassis-wissel niet toegestaan en kan dit bestraft worden met diskwalificatie, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat men zo ver zal gaan. Het aantal starters blijft dus normaal gezien op 63 staan.
  • De Swert Opticiens
Uiteindelijk besliste de wedstrijdleiding dat beide wagens de race moeten aanvatten vanuit de pit lane en dat ze daarbovenop een Stop & Go penalty krijgen van 120 seconden Die Stop & Go penalty dient uitgevoerd te worden op aanwijzen van de Race Director

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 28 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons