van der Horst

24H Spa: Nieuwe zege voor Gilles Stadsbader in de Lamborghini Super Trofeo Europe (update)

Gilles Stadsbader/Mattia Michelotto - VSR
Gilles Stadsbader/Mattia Michelotto - VSR
De Belgen presteerden voorbeeldig in de eerste race van de Lamborghini Super Trofeo Europe. Gilles Stadsbader (VSR) pakte samen met zijn teamgenoot Mattia Michelotto de zege, hun tweede al dit jaar. Ugo de Wilde (Iron Lynx), die de wagen deelde met Rodrigo Testa werd derde en mocht mee het podium op. Cédric Wauters (Totaalplan Racing) kwam na een mooie remonte als vierde over de finishlijn.
Start race 1 Lamborghini Super Trofeo Spa
Start race 1 Lamborghini Super Trofeo Spa
Michelotto startte van op de pole en wist bij het doven van de lichten de leiderspositie te behouden alhoewel Thomas Laurent (Boutsen VDS) sterk kwam aandringen. Maar al snel wist de Italiaan een voorsprong uit te bouwen die zo groot was was dat Stadsbader wanneer hij het stuur had overgenomen enkel nog de zege moest zeker stellen. Dit dreigde nog even moeilijk te worden toen op 7 minuten van de finish de safety car de baan op kwam. Met nog twee ronden te gaan wist onze landgenoot alsnog de zege te verzekeren voor Eteki, die overgenomen had van Laurent en Brendon Leitch (Leipert Motorsport) Maar zowel de winnaars als de Boutsen VDS wagen kregen wegens inbreuken bij de pitstop een penalty. Michelotto/Stadsbader kregen 1,2 seconde erbij bij hun rijtijd, maar dat wijzigde niets aan hun klassement, Laurent/Etiki kregen een drive through waardoor ze hun tweede plaats verloren. Leitch schoof op naar plaats twee en de Wilde:Testa mochten mee het podium op.

Cédric Wauters - Totaalplan Racing
Cédric Wauters - Totaalplan Racing
Cédric Wauters vatte zijn eerste race in de Trofeo aan van op de twaalfde plaats. In de eerste helft van de race schoof hij twee plaatsen op maar na de pitstop wist hij nog meer plaatsen te winnen en na de penalty voor Laurent/Etiki en een straf voor Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) die net voor hem eindigde werd hij uiteindelijk nog als vierde geklasseerd. Nigel Bailly (CMR) ging in het begin van de race rond en besloot de race samen met Wilfried Cazalbon op de 28ste plaats. Serge Doms (BDR Competition by Grupo Prom) werd bij de herstart aangetikt in La Source en beëindigde zijn race in de grindbak.

Yelmer Buurman/Nigel Schoonderwoerd - Iron Lynx
Yelmer Buurman/Nigel Schoonderwoerd - Iron Lynx
Lewandowski en Spinelli zouden de Pro-Am klasse gewonnen hebben maar door hun drive through ging de klassezege naar Yelmer Buurman/Nigel Schoonderwoerd (Iron Lynx). Schandorff/Au werden tweede, Maloigne/Stephan Guerin werden als derde geklasseerd voor Spinelli/Lewandowski. Gabriel Rindone (Leipert Motorsport) won de Am klasse.


Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
In de Lamborghini Cup bleef het lang onzeker wie de zege zou behalen. Charlie Martin (Brutal Fish Racing) had als eerste het commando in handen voor viervoudig kampioen Gerard van der Horst (Van der Horst Motorsport) maar een drive through penalty wierp hem terug naar de zevende positie. Na de pitstops namen Paolo Biglieri/Petar Matić (Bonaldi Motorsport) het voortouw en haalden het voor Jose Alfredo Hernadez Ortega (BDR Competition). Van der Horst wist in het slot van de wedstrijd de koppositie te pakken en reed naar de zege. Maar in de de laatste ronde werd hij onder geel aangereden en voorbij gestoken. De regerende Europese kampioen eindigde uiteindelijk op de tweede plaats en pakt zijn eerste podium van het seizoen.

Foto's: Niels Vaeck
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons