van der Horst

24H Spa: Nieuwssprokkels op donderdag

2019 Testdag 24 Hours of Spa
2019 Testdag 24 Hours of Spa
Autosport.be geeft u elke dag een overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten uit de paddock van de Total 24 Hours of Spa. Ook de kleinere weetjes worden belicht in onze dagelijkse nieuwssprokkelsrubriek. Een overzicht na een drukke donderdag.
Piloten 2019 Total 24 Hours of Spa
Piloten 2019 Total 24 Hours of Spa
***In de aanloop naar de parade op woensdagavond organiseerde SRO naar goede gewoonte weer een groepsfoto van het rijderscorps. Niet alle 249 piloten tekenden present aan de voet van de Raidillon, maar het beeld oogt niettemin indrukwekkend. 


Honda Team Motul - Honda NSX GT3 Evo
Honda Team Motul - Honda NSX GT3 Evo
***Zoals gebruikelijk werd de Balance of Performance aangepast voor het hoogtepunt van het seizoen. Samen met de circuits van Paul Ricard en Barcelona wordt Spa ingedeeld in de categorie B. Aston Martin, Bentley en Porsche krijgen 10kg extra aan boord, terwijl Audi en Mercedes-AMG 10kg uit de wagen mogen halen. De Lamborghini Huracán GT3 dikt 5kg aan. De Honda NSX GT3 krijgt extra turboboost, terwijl de BMW M6 een beetje druk inboet.

2019 Total 24 Hours of Spa
2019 Total 24 Hours of Spa
***De voorbije week werd er alsnog een kleine (tijdelijke) tribune opgetrokken aan de voet van de Raidillon. De oude constructie werd afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe rallycrosscircuit. In eerste instantie werd gecommuniceerd dat er een gelijkwaardige 'mobiele' tribune in de plaats zou komen, maar dat blijkt nu niet het geval.

Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
***De Saintéloc Audi R8 LMS Evo #25 van onder meer Frédéric Vervisch is hetzelfde chassis dat vorige maand door Land Motorsport werd gebruikt in de 24 uren van de Nürburgring. Het Franse team kampte eerder vandaag met problemen en verving de kabelboom op de Audi R8 LMS GT3 in de aanloop naar de kwalificaties.


GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
***28 van de 72 deelnemers (40%) komen dit weekend in aanmerking om punten te scoren voor de Intercontinental GT Challenge. Deze wagens kan men herkennen aan de witte zonneband op de voorruit, de overige dragen de gebruikelijke zwarte Blancpain reclame.


***Nadat Salih Yolic vanmorgen zijn Aston Martin #97 in de muur parkeerde (exit Raidillon) zag TF Sport zich genoodzaakt om een nieuw chassis te prepareren voor de kwalificaties. Het team beschikt alvast over een reservewagen waarmee het vorig weekend uitkwam in British GT. De #97 start zaterdag vanuit de pitlane.

R-Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
***'World’s Fastest Gamer' is present in de paddock van Spa. Het project van Darren Cox (ex-Nissan) is een samenwerking aangegaan met R-Motorsport, dat voor de gelegenheid een speciale livery aanbracht op de Aston Martin Vantage GT3 #762. De opvolger van Rudy van Buren (nu McLaren F1 simulatorrijder) mag in 2020 een volledig seizoen Blancpain Endurance afwerken bij R-Motorsport.

***Max Verstappen en Lando Norris hebben vorig weekend de virtuele 24 uren van Spa gewonnen op iRacing. Samen met Max Benecke en Max Wenig waren de twee Formule 1-rijders een klasse te sterk voor de concurrentie, zelfs een defect rempedaal bij Verstappen kon het tij niet keren voor Team Redline.

Assetto Corsa Competizione eSports Series
Assetto Corsa Competizione eSports Series
***Ook de SRO E-Sport GT Series is aanwezig. De 12 simulatoren met Assetto Corsa Competizione software staan opgesteld op het dak van de F1-paddock, waarmee men zich via de 'AM Class' kan kwalificeren voor de finale in Barcelona. Meer info hier.

Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
***De droogte van de voorbije weken heeft er ook in Spa voor gezorgd dat het er stoffig bijligt. De GT3's die de tracklimits ruim interpreteren werpen al snel een stofwolk op.


Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS Evo
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS Evo
***De Land Motorsport Audi R8 LMS Evo #129 van Mies/Green/Feller draagt een speciale decal van de Raidillon op de deuren dit weekend.




Foto's: Geert Franquet, Fred Vautier, Niels Vaeck, Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons