van der Horst

24H Spa: Nuttige info voor de 73ste editie

Audi Sport Team Attempto - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport Team Attempto - Audi R8 LMS GT3
Voor het licht voor 24 uur op groen gaat in Spa-Francorchamps, worden in het voorprogramma maar liefst tien wedstrijden afgewerkt. Tussendoor ontdekken we - vanavond omstreeks 21 uur - wie morgen op pole start van deze uitgave van de Ardense etmaalrace. Meer over het programma van de TotalEnergies 24 Hours of Spa en andere nuttige informatie vindt u hieronder!
Nicolas Baert - Audi RS3 LMS TCR
Nicolas Baert - Audi RS3 LMS TCR
Het lijkt bijna een eindeloze lijst: de Lamborghini Super Trofeo, de Clio Cup Europe, het FFSA Tourisme-kampioenschap (of kortweg TC France), de GT4 European Series en de TCR Europe. Het voorprogramma van deze 24 Hours is indrukwekkend en werkt zowel op vrijdagnamiddag als op zaterdagochtend telkens één wedstrijd af. Voor de etmaalrace zelf, is er vanavond uiteraard de Super Pole en morgen om 16.30 uur de start.

Klik hier voor het volledige tijdschema.

Vanwege het politieke geduw en getrek heeft SRO gisteren, donderdag, opnieuw het protocol voor de aanwezige toeschouwers aangepast, al was dat wel opnieuw in positieve zin. Het publiek moet namelijk niet meer getest worden of een bewijs van vaccinatie voorleggen om getuige te kunnen zijn van de race. Wel worden er twee bubbels georganiseerd: één van La Source tot Kemmel en de andere van Les Combes tot de Dubbele Linkse.

Toeschouwers die nu al een PCR- of antigeentest hebben betaald, krijgen mits een bewijs van die betaling een gratis ticket voor de editie 2022 van de 24 Hours of Spa. Ze kunnen contact opnemen met SRO voor 15 augustus.

GT World, het YouTube-kanaal van SRO
GT World, het YouTube-kanaal van SRO
Als u er niet bij kan zijn, bieden verschillende mogelijkheden zich aan om de wedstrijd vanuit de luie zetel te volgen. Zoals gewoonlijk heeft SRO twee YouTube-uitzendingen, één in het Engels en één in het Frans, op het kanaal GT World. Op nationale tv kunt u terecht bij RTBF voor de belangrijkste momenten van de race, maar ook op hun internetkanaal Auvio.

Negen merken en 58 wagens staan op de deelnemerslijst van deze editie. Om ze allemaal uit elkaar te houden, kan deze Spotter Guide bijzonder goed van pas komen.

Een puntenstand in de Intercontinental GT Challenge is er niet, omdat Spa dit jaar uitzonderlijk de eerste wedstrijd van het seizoen vormt. De GT World Challenge is uiteraard wel al een poos geleden van start gegaan. Dit is de tussenstand in de verschillende categorieën.

Stephané Ratel SRO
Stephané Ratel SRO
De jaarlijkse persconferentie van Stéphane Ratel vindt uitzonderlijk niet plaats in het kader van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Op meer informatie over 2022, waaronder uiteraard de kalenders, is het wachten tot de race op de Nürburgring. SRO wacht nog op bevestigingen van verschillende circuits en heeft er dus voor gekozen om het gebeuren uit te stellen naar begin september.

Foto's: Racing International Photography, TCR Europe, Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 30 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons