van der Horst

24H Spa: Oliespoor verhinderde ultieme aanvalspoging Niederhauser

Audi Sport Attempto Racing - Audi R8 LMS
Audi Sport Attempto Racing - Audi R8 LMS
Patric Niederhauser verklaarde na afloop van een schitterende editie van de 24 Uur van Spa - althans op de baan - dat het olieverlies van de leidende Porsche hem verhinderde om alsnog een aanvalspoging te lanceren in de ultieme ronde.
De teamgenoot van Frédéric Vervisch op de Attempto Audi #66 reed een ijzersterke slotstint in moeilijke omstandigheden en kon tegen de verwachtingen in de Rowe Porsche 911 GT3 R #98 van Nick Tandy onder druk blijven zetten. Toen de leidende Porsche plotsklaps problemen ontwikkelde in de laatste twee ronden, kon de Zwitser echter niet terugslaan en de leiding heroveren.

“Ik zag dat hij (Tandy) een probleem had", verklaarde Niederhauser tegenover Sportscar365. “Maar zijn wagen verloor dermate veel olie dat ik hem totaal niet kon volgen. Tweemaal verloor ik bijna zelf de controle en toen vroeg ik me af of het dat wel waard was... De kans bestond namelijk dat de Porsche het einde niet zou halen." Bij Porsche gaf men achteraf aan dat de #98 het hoogstwaarschijnlijk geen ronde langer had uitgehouden...

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op maandag 26 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons