van der Horst

24H Spa: Ook code rood in Francorchamps - weekend wisselvallig

2018 Total 24 Hours of Spa
2018 Total 24 Hours of Spa
Het extreme weer beheerst ook de debatten in Spa-Francorchamps. De hitte dringt tot diep in de Ardennen door, al is het er toch een paar graden koeler dan bijvoorbeeld op Circuit Zolder. De trainingen en kwalificaties op donderdag zullen in het teken staan van heat management, zowel voor cruciale onderdelen op de wagen als het rubber. Voor de warmste dag ooit voorspelt het KMI 35 graden in Spa, terwijl het kwik op vrijdag rond de 33 graden uitkomt. Het wordt vrijdag wel instabieler, met in de namiddag al kans op enkele plaatselijke onweersbuien, wat mogelijk een impact heeft op de Superpole.
De wedstrijd zelf zal naar alle waarschijnlijk een wisselvallig weerbeeld kennen, wat de strategie en het spektakel enkel ten goede komt. Zaterdag is het wisselvallig met soms intense regen- en onweersbuien met maxima rond 24 graden. Zondag bevindt ons land zich op de scheidingslijn van de warme en koude lucht waardoor de voorspellingen nog onzeker zijn, al gaat het KMI er niet van uit dat het weerbeeld drastisch zal veranderen ten opzichte van zaterdag.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 24 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons