van der Horst

24H Spa: Podium voor Van Glabeke - Detavernier crasht

Patrick Van Glabeke - AF Corse
Patrick Van Glabeke - AF Corse
De kwalificatierace van de Blancpain GT Sports Club werd gewonnen door Pierguiseppe Perazzini maar achter hem werd het een enerverende wedstrijd voor de Belgen. Patrick Van Glabeke nam bij de start meteen de tweede plek in beslag achter de latere winnaar, maar achter hem ging het al in de eerste ronde fout voor Angélique Detavernier. De crash zorgde ervoor dat de wedstrijd werd geneutraliseerd en uiteindelijk uitdraaide op een korte sprint van twaalf minuten.
  • Qvick Motors
Angélique Detavernier - ComToYou Racing
Angélique Detavernier - ComToYou Racing
Detavernier kreeg in La Source al een tik mee van een Ferrari, waardoor ze minder goed kon uitaccelereren en twee auto's naast zich vond. Met drie vochtten ze voor hetzelfde stuk asfalt, Christian Hook gaf Detavernier een tik mee waardoor ze spinde vlak voor de aanstormende meute. De beide HP Racing Lamborghini's konden haar niet meer ontwijken en de safety car diende meteen de baan op te komen voor de nodige opruimwerken.

Pierguiseppe Perazzini - AF Corse
Pierguiseppe Perazzini - AF Corse
De finale draaide daarna dus uit op een korte sprint, Van Glabeke zette meteen de aanval in op Perazzini maar dat lukte niet en hij zag kampioenschapsleider Anthony Pons ook nog eens langszij komen. Onze landgenoot kon wel in de eindfase de Lamborghini van Cedric Leimer nog achter zich houden om zijn eerste podium van het seizoen binnen te rijven. Louis-Philippe Soenen eindigde als 15e en vierde in de Iron Cup.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 28 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons