van der Horst

24H Spa: Podiumplaats voor Antoine Potty in GT4 European Series

Antoine Potty/Romain Monti - CMR Toyota GR Supra GT4
Antoine Potty/Romain Monti - CMR Toyota GR Supra GT4
Twee races voor de GT4 European Series vonden er plaats in het randprogramma van de 24 Hours of Spa. Een unieke kans voor de Belgische deelnemers om zich te laten opmerken. Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra) slaagde er in de eerste race om de tweede plaats algemeen te pakken en tevens de zege in de Silver Cup binnen te halen. Kenny Herremans die de V8 Racing Camaro deelt met Dante Rappange kende een moeilijke kwalificatie maar werd respectievelijk achtste en zesde in de Pro-Am klasse.
Code Racing Development - Alpine A110 GT4
Code Racing Development - Alpine A110 GT4
Net als bij de andere series die dit weekend in actie komen werden de vrije sessies en de kwalificaties voor de GT4 European Series geplaagd door talrijke FCY periodes en neutralisaties met de rode vlag. Veel tijd om het circuit te leren kennen hadden de rijders niet. Antoine Leclerc pakte met de Code Racing Development Alpine A110 al vroeg in race 1 de leiding en Loïc Villiger die het stuur overnam behield die positie. Deze later kwam wel onder druk te staan van de CMR Toyota Supra van Romain Monti, die pas van op de vierentwintigste plaats was vertrokken, maar de Audi wist zijn positie te behouden. De derde plaats was voor de Saintéloc Racing Audi R8 LMS van  Roee Meyuhas en Erwan Bastard.

Kenny Herremans/Dante Rappange - V8 Racing camaro V8
Kenny Herremans/Dante Rappange - V8 Racing camaro V8
Dante Rappange vertrok van op de dertiende plaats in de Pro-Am klasse en kon aanvankelijk geen plaatsen goed maken wegens de lange FCY periode maar Kenny Herremans wist daarna nog vijf plaatsen goed te maken en als achtste te finishen in de klasse (negentiende algemeen). Ook bij Selleslagh Racing team kende men de nodige pech. De wagen van Alexander Papadopulos en Oliver Hart werd bedacht met een penalty van 30 seconden en werden achtentwintigste (12de in de Silver klasse). Jean-Luc Behets reed de race alleen en finishte als dertigste (4de in de Am Cup).

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
De start van de tweede race verliep chaotische, een crash tussen verscheidene auto’s zorgde voor een zeer lange safety car periode die duurde tot wanneer de pitwindow openging. Onder andere de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG van Papadopulos en Hart raakte bij de crash betrokken. Uit de sprint die dan volgde kwamen Erwan Bastard en Roee Meyuhas (Saintéloc Audi R8 LMS) als winnaars tevoorschijn. Zij hielden nipt Hugo Sasse/Mike David Ortmann (Prosport Racing Aston Martin Vantage) en Lluc Ibañez/Enzo Joulié (NM Racing Team Mercedes-AMG) achter zich.

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Potty en Monti kwamen in deze race niet verder dan de vijftiende plaats. De lange neutralisatie alsook de toevoeging van succes ballast maakte dat Herremans en Rappange geen plaatsen konden goed maken. Zij vertrokken als zesde in de Pro-Am klasse en eindigden ook op diezelfde positie de race (13de algemeen). Bij Selleslagh racing team moest men het doen met de vierendertigste plaats van Papadopulos/Hart terwijl Behets/Vannerum vier plaatsen verder eindigden.

Foto's: Niels Vaeck & GT4 European Series
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons