van der Horst

24H Spa: Podiumplaatsen voor Boutsen Racing, Semspeed en Van der Horst Motorsport

Benoît en François Semoulin - Semspeed
Benoît en François Semoulin - Semspeed
Geen zevende zege op rij voor Max Weering and Loris Spinelli (Bonaldi Motorsport), de eerste race van de Lamborghini Super Trofeo op het circuit van Francorchamps werd gewonnen door Milan Teekens en Marzio Moretti (Target Racing). Amaury Bonduel (BDR Compétition by Grupo Prom Racing Team) maakte kans op een podiumplaats maar een slecht geplande pitstop deed hem net naast het podium eindigen. Boutsen Racing behaalde met een derde plaats in de Am klasse. Benoît en François Semoulin (Semspeed) waren de beste in de Lamborghini Cup, zij gingen aan de meet Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) vooraf.
Start race 1 Spa-Francorchamps
Start race 1 Spa-Francorchamps
Spinelli was het beste weg bij de start, maar twee safety car procedures ontsierden het begin van de race. Bijna alle wagens voerden hun pitstop uit onder de safety car procedure en daar ging Bonduel in de fout. Hij wachtte te lang to na de safety car procedure en verloor alzo veel tijd en een plaats op het podium. Teekens had ondertussen de leiding overgenomen en behield die tot het einde niettegenstaande een tijdstraf van 0.270 seconde voor een overtreding bij de pitstop. Max Weering en Loris Spinelli eindigden als tweede en blijven ruim op kop in de puntenstand.

Elie Dubelly/Pierre Feligioni - Boutsen Racing
Elie Dubelly/Pierre Feligioni - Boutsen Racing
Lewis Williamson en Massimo Ciglia (Oregon Team) werden derde algemeen en wonnen de Pro-Am klasse. In de Am klasse ging de zege naar de Boutsen Racing wagen van Guerin. Hij reedt aanvankelijk op de vierde plaats maar na een aanrijding in de Bus Stop Chicane tussen de twee wagens op kop kreeg hij de koppositie in handen. Tweede werden Gosselin/Rostan (Rexal FFF Racing Team). Feligioni/Dubelly pakten voor Boutsen Racing de derde plaats.

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
In de beginfase van de race lag de Rexal FFF Racing Team wagen van Donovan Privitelio op kop in de Cup klasse maar hij verloor die bij de pitstop. Benoît en François Semoulin (Semspeed) namen de leiding over en gingen met de klassezege lopen. Zij hadden twee seconden voorsprong op Gerard Van der Horst terwijl Hans Fabri derde werd.


Foto's: Niels Vaeck & Racingpixels
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons