van der Horst

24H Spa: Pole voor Cédric Wauters bij zijn debuut in de Lamborghini Super Trofeo

Cédric Wauters - Totaalplan Racing
Cédric Wauters - Totaalplan Racing
De deelnemers aan de Lamborghini Super Trofeo Europe kregen vrijdagmorgen slechts twee sessies van 20 minuten om zich te kwalificeren voor de beide races die gepland staan in het kader van de 24 Hours of Spa. Cédric Wauters (Totaalplan Racing) maakte direct indruk voor zijn debuut in de Trofeo door de pole te pakken voor de tweede wedstrijd.
Ugo de Wilde - Iron Lynx
Ugo de Wilde - Iron Lynx
In de eerste sessie zette Mattia Michelotto (VSR) de snelste chrono neer met een ronde in 2:19.466. Michelotto is trouwens de teamgenoot van onze landgenoot Gilles Stadsbader. Thomas Laurent reed de tweede tijd met één van de drie wagens die ingezet worden door het Boutsen VDS team. Ugo de Wilde (Iron Lynx) klokte de vierde tijd terwijl Cédric Wauters (Totaalplan Racing) voor zijn debuut in de serie een mooie twaalfde tijd neerzette. Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) stelde enigszins teleur met een dertiende tijd. Verder op de grid vinden we Nigel Bailly (CMR-42ste) en Serge Doms (BDR Competition by Grupo Prom-47ste) terug.

Renaud Kuppens - Boutsen VDS
Renaud Kuppens - Boutsen VDS
In de tweede kwalificatie liet Cédric Wauters al zijn tegenstanders achter zich door de pole te pakken in 2:21.068. Hij ging Brendon Leitch (Leipert Motorsport) vooraf. Amaury Bonduel klokte ditmaal de zevende tijd, Gilles Stadsbader die het stuur nam van de VSR Lamborghini #6 reed de twaalfde tijd. Renaud Kuppens die uitkomt voor Boutsen VDS reed dan weer een degelijke veertiende tijd.

Foto's: Niels Vaeck
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons