van der Horst

24H Spa: Porsche boven tijdens Pre Qualifying

Pure Rxcing Porsche #911
Pure Rxcing Porsche #911
Tijdens de één uur durende Pre Qualifying was de Pure Rxcing Porsche #911(Malykhin, Sturm, Seefried, Bachler) de enige wagen die onder de 2:18 dook. Het viertal ging de beide Garage 59 McLaren's (#188 Prette, Ramos, Grunewald, Chaves & #159 Kirchhofer, Goethe, Kjaergaard) vooraf. Snelste Belg was Laurens Vanthoor met de zesde tijd voor de Manthey Porsche #92 die hij deelt met Kévin Estre en Julien Andlauer.
  • Powercars
De Boutsen VDS Audi #9 reed de zevende tijd terwijl merkgenoten Comtoyou met Frédéric Vervisch, Gilles Magnus en Christopher Haase (#11) nog net beslag konden leggen op een plaats binnen de top tien. Charles Weerts, Dries Vanthoor en Sheldon van der Linde (WRT BMW #32) reden de 25e tijd terwijl teamgenoten Maxime Martin, Valentino Rossi en Augusto Farfus (#46) in de buik van het peloton eindigden op P60.

SunEnergy1 Mercedes #75
SunEnergy1 Mercedes #75
Net als in de voormiddag diende de sessie enkele keren onderbroken te worden. Twee keer voor een probleem aan Speaker's corner, voor ondermeer een schuiver van Naveen Rao in de Haupt Mercedes #64. Toen ook Kenny Habul op enkele minuten van het einde zijn SunEnergy1 Mercedes #75 verloor bij het oprijden van de Raidillon werd de sessie zelfs vroegtijdig beëindigd.

Foto's: Vincent Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons