van der Horst

24H Spa Prologue test: Porsche boven in laatste sessie

Rutronik Racing - Porsche 911 GT3 R
Rutronik Racing - Porsche 911 GT3 R
Op woensdagnamiddag werd de laatste sessie van de 4H Spa Prologue test afgewerkt en nadat Comtoyou Racing een Audi bovenaan de tabellen zette in de drie eerste sessies, was het nu de beurt aan Porsche. Beter zelfs het Duitse merk legde beslag op de drie eerste plaatsen. De snelste chrono was voor de Rutronik Racing Porsche 911 GT3 R #96 met een ronde in 2:16.875. Daarna volgden de Grove Racing Porsche #23 en de Herberth Motorsport Porsche #91.
  • Dreamdrive
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo2
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo2
Toch was de rondetijd van de Rutronik Racing Porsche minder snel dan die de Comtoyou Racing Audi R8 LMS GT3 Evo2 #21 in de morgen neerzette. Daarmee was de Audi #21 de snelste wagen over beide dagen. De top vijf in de laatste sessie werd vervolledigd door de Comtoyou Racing Audi #11 en de Crowdstrike Racing by Riley Mercedes-AMG GT3 #4.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT plaatste de BMW M4 GT3 #46 op de zevende plaats en was daarmee de beste vertegenwoordiger van het merk uit Munchen. De wagen #32 van Dries Vanthoor en Charles Weerts klasseerde zich op de elfde plaats twee plaatsen voor de Comtoyou Racing Audi #12. Boutsen VDS plaatste zijn wagens op de vijfentwintigste en de drieënveertigste plaats. Opnieuw diende de sessie vele malen stilgelegd te worden met de code rood voor wagens die van de baan gingen of voor het wegslepen van auto’s die stilgevallen waren op de piste.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op donderdag 25 mei 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons