van der Horst

24H Spa: Reacties van op het podium

Podium 24H Spa 2019
Podium 24H Spa 2019
GPX Racing is nog een vrij nieuw team maar toch slaagde het er al in om de zege binnen te halen bij een eerste deelname aan de 24 Hours of Spa. Daarbij versloeg het gerenommeerde teams als ROWE Racing en Black Falcon Racing. Mercedes wist de pole te pakken, maar in de regen leek de Porsche superieur, temeer daar men bij GPX met Estre, Christensen en Lietz kon beschikken over officiële Porsche rijders. Na de podiumceremonie stonden de algemene winnaars en klassenwinnaars de pers te woord. Maar zoals in vele gevallen, gelukkige mensen hebben weinig te vertellen, toch geven we hier hun reacties.
Lietz, Christensen & Estre
Lietz, Christensen & Estre
Kevin Estre (GPX Racing - Winnaar): “ Het was een zware race, zeker gedurende de nacht toen de racecondities werkelijk zeer slecht waren, eigenlijk mocht de race nog eerder geneutraliseerd worden. Vooral het kiezen van de juiste banden stelde ons voor problemen, het was echt gokken, de ene keer zaten we goed en dan weer kozen we de verkeerde rubbers, waardoor onze rondetijden over de race nogal durfden te fluctueren. Op het einde begon het terug te regenen wat het toch nog wat moeilijker maakte, maar toen de safety car de baan op kwam wisten we dat de zege binnen was. Voor een nieuw team is het wel een prachtig resultaat en hopelijk de opstap naar nog meer successen.”  

Michael Christensen (GPX Racing - Winnaar): “In het begin van de race kregen we een drive through en dan is het een kwestie om het hoofd koel te houden. Dat lukte ons en we slaagden er in om terug te vechten “

Richard Lietz (GPX Racing - Winnaar): “Ik werd pas vorige maand gevraagd om het team te vervoegen en ik twijfelde eerst nog, nu ben ik blij dat ik de uitnodiging heb aangenomen en dat ik deel uitmaak van dit fantastische team. De omstandigheden waren moeilijk en geen fouten maken was al een hele prestatie, ieder die daar in slaagde mag zich een kampioen noemen.”

Tandy, Makowiecki & Pilet
Tandy, Makowiecki & Pilet
Patrick Pilet (ROWE Racing - Tweede algemeen): “In het begin van de race kregen we een penalty en ik begrijp nog steeds niet goed waarvoor, maar regels zijn regels. We kunnen onszelf niets verwijten, we hebben alles gegeven maar stootten op tegenstanders die even sterk zo niet iets sterker waren. Nu heb ik al driemaal de tweede plaats behaald, de zege is nu toch het volgende doel maar ik ben blij voor Porsche, zij boden ons een fantastische wagen aan die goed was onder alle condities.”

Fred Makowiecki (ROWE Racing - Tweede algemeen): “De uitdaging in zo een moeilijke race is om uit de problemen te blijven wat zeker niet evident was met 72 wagens aan de start. We kunnen trots zijn op wat we bereikt hebben, zeker gezien het feit dat het de eerste maal was dat we samen reden en dat in een voor ons nieuw team.”

Nick Tandy (ROWE Racing - Tweede algemeen):” Ik weet niet of ik tevreden moet zijn of niet, ik ben niet zeker of ik wel naar behoren gepresteerd heb in deze race. De wagen en het team waren perfect maar op sommige momenten misten we wat geluk om op de zege te mikken.”

Maro Engel (Black Falcon Racing - Derde algemeen): “Wij hebben alles gegeven maar onze wagen haalde de snelheid niet van de Porsche’s. Met het oog op het kampioenschap besloten we dan maar om onze derde plek veilig te stellen en op het einde niet alles op alles te zetten om alsnog een plaatsje op te schuiven.”

Engel, Buuran & Stolz
Engel, Buuran & Stolz
Yelmer Buurman (Black Falcon Racing - Derde algemeen): “Onze wagen was vooral goed op een droge baan maar minder snel dan de Porsche’s op een droge piste, over gans de race genomen waren de Porsche’s ditmaal beter. Maar ik ben trots op het resultaat dat we behaald hebben, vooral dan over het behalen van de pole. Dus ik kijk terug met een dubbel gevoel op deze race.”

Luca Stolz(Black Falcon Racing - Derde algemeen): Het team leverde het hele weekend prachtig werk, we scoorden punten bij alle drie klassementen in de race waar er punten verdeeld werden maar over de gehele race waren de Porsche’s net iets beter.”

Sandy Mitchell, James Pull en Jordan Witt
Sandy Mitchell, James Pull en Jordan Witt
Sandy Mitchell (Barwell Motorsport - Winnaar Silver Cup): “Ik zie dit resultaat als een revanche voor de gemiste zege vorig jaar. Toen eindigde ik samen met Michele Beretta, Rik Breukers en Martin Kodric als tweede en moesten we de zege laten aan de merkgenoten van Ombra Racing. Dit jaar leverde het team weer een fantastische job af en mijn teamgenoten James en Jordan leverden een perfecte job af.”
 
Nicki Thiim (Oman Racing TF Sport - Winnaar Pro Am klasse): “Wat een race, we moesten uit de pitlane vertrekken nadat de wagen volledig diende heropgebouwd te worden na een crash in de trainingen. Maar die handicap werkten we volledig weg alhoewel het een zeer zware race was. Ik kan alleen maar zeer blij zijn voor mezelf en voor het eam.”

Salih Yoluc, Charlie Eastwood, Nicki Thiim & Ahmed Al Harty
Salih Yoluc, Charlie Eastwood, Nicki Thiim & Ahmed Al Harty
Ahmed Al Harty (Oman Racing TF Sport - Winnaar Pro-Am klasse): ”Dit is de eerste klassewinst voor Aston Martin en dat bij de mooiste race van het jaar. Iedereen had het over de 24 Hours of Spa en ik dacht dan voortdurend aan deze race. Dan hier op het podium staan is ongelofelijk, dit is zeker het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe en mijn beste race die ik reed.”

Christian Hook (Rinaldi Racing - Winnaar Am Cup): “Rinaldi Racing vormt een grote familie, dat is dan ook de sterkte van het team. Ditmaal klopte onze strategie ook volledig en na een perfecte doch moeilijke race pakten wij de klassezege.”

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zondag 28 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons