van der Horst

24H Spa: Recorddeelnemersveld voor de GT4 European Series

GT4 European Series
GT4 European Series
Verschillende series komen in actie in het randprogramma van de 24 Hours Spa, zo ook de GT4 European Series. De manche in Spa telt tevens mee voor GT4 Scandinavia Series waardoor ze in Spa het grootste GT4 startveld ooit krijgen met 55 wagens.
  • LTF
Kenny Herremans/Dante Rappange - V8 Racing Chevrolet Camaro GT4
Kenny Herremans/Dante Rappange - V8 Racing Chevrolet Camaro GT4
Negen verschillende merken en 32 teams komen aan de start van de twee races voor de GT4 European Series. Acht deelnemers aan de GT4 Scandinavia Series, te herkennen aan hun nummer boven de 200,  vervoegen de deelnemers aan de Europese serie waardoor we een totaal van 55 wagens aan de start krijgen.



Jean-Luc Behets/Johan Vannerum - SRT Mercedes-AMG GT4
Jean-Luc Behets/Johan Vannerum - SRT Mercedes-AMG GT4
Uitkijken wordt het naar wat onze landgenoten doen op hun thuiscircuit. In de eerste plaats denken we dan aan Kenny Herremans die met de Camaro V8 die hij deelt met Dante Rappange, op niets anders mikt dan een podiumplaats in Francorchamps. Geen onmogelijke opdracht als men de eerdere prestaties van het duo kent dat uitkomt in de Pro-Am klasse. Zo eindigden ze tweede algemeen op het circuit van Misano. Ook Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra) mag dromen van een podiumplaats, hij komt uit in de Silver Cup. Verder zien we ook weer Nico Verdonck en Rodrigue Gillion terug in de Aston Martin Vantage GT4 van Prosport Racing. Selleslagh Racing Team is een vaste waarde in de serie en zet twee Mercedes-AMG in. Alexandre Papadopulos krijgt ditmaal Olivier Hart naast zich, zij komen uit in de Pro-Am klasse. Onze landgenoten Jean-Luc Behets en Johan Vannerum delen de tweede wagen van het Belgische team en rijden in de Am klasse.

Foto's: GT4 European Series & Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons