van der Horst

24H Spa: regen van lekke banden in openingsuur

Start 24 Uur van Spa 2022
Start 24 Uur van Spa 2022
Het is racen met de billen dicht in Francorchamps. De ene lekke band na de andere doet het ergste verhopen voor het vervolg van de wedstrijd. Aan de leiding ligt de #54 Porsche van Dinamic Motorsport met Klaus Bachler, die bij de start het voordeel nam op polesitter Raffaele Marciello (#88 Akkodis ASP Mercedes).
Lekke band voor Christopher Haase in het eerste wedstrijduur
Lekke band voor Christopher Haase in het eerste wedstrijduur
Maar liefst vier kanshebbers op de overwinning werden in het openingsuur van de 74ste editie van de 24 Hours of Spa geplaagd door een lekke band. Audi deelde tweemaal in de klappen, eerst met de #66 van Attempto Racing en even later met de #12 van Tresor by Car Collection. Aston Martin verloor het exemplaar van Heart of Racing uit de voorposten en ook Lamborghini kende een lekke band op de wagen van Mirko Bortolotti (#63 Emil Frey). Het Italiaanse merk moest ook de #77 van Barwell Motorsport, leider in de Gold Cup, naar binnen roepen met hetzelfde probleem.

Nog problemen, maar dan van een andere aard, zijn er mogelijk voor WRT. De R8 LMS GT3 van Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts wacht mogelijk een straf vanwege een te hoge snelheid in de pitlane. 

Buiten die verontrustende, maar niet geheel onverwachte lekke banden, viel er weinig te noteren in het openingsuur. Klaus Bachler (#54 Porsche - Dinamic Motorsport) nam al in de eerste meters de leiding over van polesitter Raffaele Marciello (#88 Akkodis ASP Mercedes). Beide koplopers hebben een kloofje geslagen op de achtervolgers.

Daarnaast was het enige noemenswaardige incident op het circuit een aanrijding tussen de Bentley van Nigel Bailly en de Mercedes van onder meer Kenny Habul. De Australiër kwam ervan af met een straf van vijf seconden.

Foto's: Geert Franquet



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons