van der Horst

24H Spa: Safety car en rode vlag bezorgen Cédric Wauters de overwinning

Cédric Wauters - Totaalplan Racing
Cédric Wauters - Totaalplan Racing
Na een stevige race gisteren, viel de tweede wedstrijd in Spa van de Lamborghini Super Trofeo letterlijk en figuurlijk in het water. De wedstrijd moest lang uitgesteld worden wegens herstellingen aan de vangrails, daarna werd er een twintigtal minuten achter de safety car gereden en meteen na de start was er vervolgens een crash op de Raidillon. Meteen erna werd de rode vlag gezwaaid. Door tijdsgebrek in het programma werd de race niet meer herstart en werd Cédric Wauters !Totaalplan Racing), die van op de pole startte, uitgeroepen tot winnaar.
Sinds 8 uur in de ochtend viel de regen met bakken uit de lucht in Spa en dat heeft men geweten bij de Lamborghini Super Trofeo. Tijdens de wedstrijd van de Formula Regional Europe raakte er een barrière beschadigd, waardoor de heren van de Huracan Super Trofeo al minstens een halfuur later van start konden gaan. Uit veiligheid verliep die start achter de safety car, maar door de slechte weersomstandigheden bleef het niet bij een enkele ronde. De safety car zou vier ronden buiten blijven en ondertussen verloren we zelfs twee wagens. Vooral de laatste crash was een pijnlijke, gezien de wedstrijdleiding net op dat moment besliste om de neutralisatie op te heffen.

Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Gezien men al veel tijd had verloren en het tijdschema nogal vol zit voor de 24 uur, besloot men uiteindelijk om na twintig minuten de wedstrijd stil te leggen en niet meer te laten herstarten. Gezien Wauters als eerste mocht vertrekken na de fenomenale pole op vrijdag en dus vier ronden achter de safety car aan de leiding lag, werd de Oost-Vlaming uitgeroepen tot winnaar, voor Brendon Leitch (Leipert Motorsport) en het duo Martin Ryba/Eduardo Liberati (Brutal Fish Racing Team). Deze laatsten wonnen hiermee ook de Pro-Am klasse. Hiermee heeft het grote publiek kennis kunnen maken met de polesitter van onder meer de 24 Hours of Zolder vorig jaar. Nog in de top tien vinden we Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) terug op de zevende plek, terwijl Ugo de Wilde met Rodrigo Testa (Iron Lynx) als negende geklasseerd werden.

Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard van der Horst - Van der Horst Motorsport
Renaud Kuppens en Pierre Feligioni (Boutsen VDS) eindigden als tweede in de Am-klasse, gezien Gabriel Rindone (Leipert Motorsport) zich een plaatsje beter gekwalificeerd had. In de Lamborghini Cup was de zege dan voor Donovan en Luciano Privitello (Iron Lynx). Ook zij kregen deze toebedeeld dankzij hun uitstekende kwalificaties en zagen naast hen aan de ene kant van het podium Paolo Leonardo Bighlieri/Peter Matic (Bonaldi Motorsport) en aan de andere kant Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) staan. Tot slot eindigde Nigel Bailly met Wilfried Cazalbon (CMR) op de 29ste plaats algemeen en achtste in de AM-klasse, terwijl Serge Doms (BDR Competition by Grupo Prom) als 44ste en zesde in de Lamborghini Cup geklasseerd werd.

Foto's: Niels Vaeck  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons