van der Horst

24H Spa: Safety car-fases zorgen voor grote verwarring

Start race 2
Start race 2
Nadat Spinelli, die met ploegmaat Grenier de eerste race won op zaterdag, opnieuw de leiding nam in race 2, werd hij in de Source van zijn sokkel gereden door Cecotto, werden beiden fel achteruit geslagen en kwam Abbate aan de leiding voor Breukers, Snoecks en Lagrange die was vertrokken vanop een uitstekende vijfde stek na zijn kwalificatie.
  • STX Motorhomes
Start race 2
Start race 2
Het zou opnieuw een verwarrende race worden met twee safety cars en veel positiewissels na de verplichte pitstop. Cecotto werd door zijn gedurfde inhaalbeweging op Spinelli bedacht met 10 seconden straftijd en zowel hijzelf als zijn teammaat Postiglione konden het niet meer goed maken en eindigden anoniem 20ste, terwijl het duo Spinelli/Grenier nog naar een achtste plaats kon rijden.

Abbate/Nemoto namen de leiding dankbaar over voor Breukers/Jefferies, Snoecks/Abkhazava die in duel waren met Lagrange/Vanneste voor winst in de Pro-Am. Na een vroege safety car kregen we nog een tweede net toen de pitwindow open was. Deze werd onmiddellijk gesloten om dan terug te openen na de het verdwijnen van de tweede safety car.

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Nadien was de verwarring compleet en kwamen teams uit de middenmoot post vatten vooraan. Waarschijnlijk waren enkele teams aan het pitten toen de pitlane werd gesloten. In ieder gaval kwam het Pro Am team van Still/Scheuschner als eerste over de meet voor de Pro Teams van Lewandowski/Myszkowski en Cordoni. Lagrange en Vanneste die als tweede terug op de piste kwamen na de pitstop en nog een plaatsje verloren na een remfoutje van Vanneste, stonden ineens 11de en werden finaal 10de algemeen en derde in Pro-Am. Een vreemde situatie.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
In de Lamborghini Cup kwam leider Perez de pits binnen op een moment dat deze was gesloten tijdens de safety car, maar wist dan toech nog onbegrijpelijk de race in die klasse te winnen voor Van der Horst en Van Deyzen. Een bizarre situatie die later wel zal worden uitgeklaard.


Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons