van der Horst

24H Spa: Silver Cup als troostprijs voor Lamborghini

#85 Lamborghini - Grasser Racing Team
#85 Lamborghini - Grasser Racing Team
Zoals eerder gezegd is 2023 niet het jaar van Lamborghini geworden. Beide fabrieksondersteunde bolides verdwenen uit de voorposten, waardoor de Italiaanse constructeur in de andere categorieën op zoek moest naar succes. In de Silver Cup zegevierde de #85 Huracan van Grasser Racing Team, bestuurd door Clemens Schmid, Benjamin Hites en Glenn van Berlo.
Podium Silver Cup 24H Spa 2023
Podium Silver Cup 24H Spa 2023
Comtoyou Racing mag dan wel naast het algemene podium gegrepen hebben, zowel in Gold als in de Silver Cup was het wel raak. In de categorie voor jonge of minder ervaren rijders was de tweede plek voor de #12 van Sam Dejonghe, Loris Hezemans, Lucas Légeret en Finlay Hutchison. Saintéloc Racing zorgde voor twee exemplaren van de R8 op het podium, dankzij de #26 van Erwan Bastard, Paul Evrard, Gregoire Demoustier en Antoine Doquin.

De #99 Audi van Tresor Orange1, op papier misschien wel de sterkste bemanning met Alex Aka, Lorenzo Patrese en Pietro Delli Guanti, streed tot zondagmiddag mee voor de hoogste podiumtrede. Schade aan de ophanging sloeg de auto echter definitief terug.

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 2 juli 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons