van der Horst

24H Spa: Spa ontwaakt na tumultueuze nacht met rode vlag (+Video)

Crash Ortelli
Crash Ortelli
De Total 24 Hours of Spa werd vannacht stilgelegd met een rode vlag. De nacht begon tumultueus met een zware crash van de Emil Frey Lexus RC F GT3 van Stéphane Ortelli op de Raidillon omstreeks iets over één uur, de Fransman werd naar het ziekenhuis overgebracht maar zou volgens het team "OK" zijn. Niet veel later werd de race zelfs stilgelegd met een rode vlag om drie uur. Reden was een zware crash van de Team Parker Racing Bentley Continental GT3 #31 van Andy Meyrick en de Attempto Racing Lamborghini Huracan GT3 #666 van Jürgen Krebs, ook al op de Raidillon.
Beide wagens raakten zwaar beschadigd en de race werd stilgelegd om de piloten te kunnen bevrijden en de wrakken op te ruimen. Zowel Meyrick als Krebs werden naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze onder observatie liggen op intensive care. Van levensbedreigende verwondingen is echter geen sprake, wel van veelvuldige breuken. Na iets meer dan een uur onderbreking werd de race terug hervat om vier uur, met de Walkenhorst BMW M6 GT3 #34 van Philipp Eng op kop. Niet veel later werd de race weer een uur geneutraliseerd (met FCY en Safetycar) nadat een crash van de AKKA ASP Mercedes van Jules Szymkowiak heel wat schade aan de vangrails had toegebracht aan Les Combes. Dat incident was een gevolg van een contact met de WRT Audi #2 van René Rast, die vervolgens een drive-through kreeg en daardoor op een ronde achterstand ligt.

ROWE Racing - BMW M6 GT3 #99
ROWE Racing - BMW M6 GT3 #99
Momenteel rijden er nog acht wagens rond in dezelfde ronde. Het veld wordt aangevoerd door de ROWE Racing BMW M6 GT3 #99, die de fakkel overnam van de Walkenhorst BMW #34 die pas als laatste van de leiders de verplichte "technical pitstop" uitvoerde (lees wissel van de remmen). Frédéric Vervisch ligt tweede met de Saintéloc Racing Audi #25 op slechts een tiental seconden, gevolgd door de Black Falcon Mercedes #4, de Walkenhorst BMW #34, Bentley #7, AKKA ASP Mercedes #88, de KÜS Team 75 Porsche van Laurens Vanthoor en de Land Motorsport Audi #29.

De onboard video van de crash van Stéphane Ortelli werd inmiddels online gezet.


Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 29 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons