van der Horst

24h Spa: SRT scoort twee podia in GT4 European series

De comeback van Maxime Soulet in de Europese GT-racerij dankzij SRT is zonder meer goed verlopen. De ex-fabrieksrijder van Bentley werd voor de Belgische manche van de GT4 European Series op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps de teamgenoot van de jonge Italiaanse belofte Luca Bosco in de Mercedes-AMG GT4. Het duo scoorde op Belgische bodem twee tweede plaatsen in de categorie Pro/Am en daarmee blijven Luca Bosco en SRT in de running voor het eindpodium in de Europese GT4-serie. Bosco is nu tweede in het kampioenschap. In de ‘gele’ Mercedes-AMG GT4 van het team behaalde de Nederlander Bob Herber een zesde en een vijfde plaats in de categorie Am. De vakantie is nu ingetreden voor de GT4-deelnemers en we zien het hoogstaande kampioenschap terug begin september op de Nürburgring.
SRT neemt naar goede gewoonte deel aan de GT4 European Series en vertegenwoordigt in het hoogstaande Europese kampioenschap Mercedes-AMG. Luca Bosco is de vaste rijder van het Belgische team in 2021 en de jonge Italiaan blijft ook na de vierde race van het seizoen, dat zes wedstrijden telt, vooraan in de Pro/Am-tussenstand, met uitzicht op de podiumplaatsen. In Spa-Francorchamps liet de jonge Italiaan zien dat hij uit het juiste hout is gesneden en zeker zijn tweede race was een schoolvoorbeeld van een sterke prestatie.
 
Patrick Selleslagh: “SRT heeft altijd een hart voor jonge rijders gehad, denk juist maar aan Maxime Soulet die erg veel met ons heeft gereden destijds en nu is het aan Luca om te groeien in ons team. Iedere race maakt hij progressie en dat resulteerde dit weekend in een vierde opeenvolgend podium na de beide podiumplaatsen in Zandvoort. Het is het levend bewijs dat SRT de perfecte omgeving is voor jong talent om zich op een goede manier te ontplooien. We gaan samen verder werken om naast de tweede en derde plaatsen van Zandvoort en Spa, de kers op de taart te bekomen, met name een eerste zege samen! Vooral in de tweede race heeft hij schitterend gereden en het resultaat mee vorm gegeven. Ook zijn samenwerking met Maxime was zeer goed en uiteraard zou het schitterend zijn om er een vervolg aan te breien over enkele weken in Duitsland.”
 
De volgende races van de GT4 European Series vinden plaats in Duitsland, op de Nürburgring, op 4 en 5 september.

Selleslagh Racing Team



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons