van der Horst

24H Spa: Stephane Ortelli steelt de show in de 30th GT Anniversary race

Stephane Ortelli - Audi R8 LMS GT3 Evo
Stephane Ortelli - Audi R8 LMS GT3 Evo
Het dertig jarig bestaan van SRO werd in Spa-Francorchamps gevierd met twee races voor historische GT bolides uit die laatste 30 jaar. Die gingen door onder de naam 30th GT Anniversary races. Vedette bij die races was Fransman Stephane Ortelli, die uitkwam op een Audi R8 LMS GT3 Evo waarmee hijzelf samen met Frank Stippler en Stéphane Richelmi reed in de Blancpain Endurance Series in 2015. De Audi van Ortelli werd tevens ingezet door het Belgische Comtoyou Racing.
Joe Macari/Harrison Newey - Maserati MC12 GT1
Joe Macari/Harrison Newey - Maserati MC12 GT1
Ortelli reed zich in de kijker door in de eerste race in de Bruxelles bocht zich te wringen tussen de leidende Aston Martin DBR9 GT1 van Jordan Grogor en een achterblijver om alzo de koppositie over te nemen van de Britse wagen. Ortelli won de race voor de Aston Martin van Jordan Grogor en Stuart Hall. De Red Bull Racing Maserati MC12 GT1 van Joe Macari/Harrison Newey. James Sofronas bracht een andere Audi R8 LMS GT3 Evo naar de vierde plaats terwijl de Aston Martin DBR9 GT1 van Philip Kadooriede top vijf afsloot.

Jordan Grogor/Stuart Hall - Aston Martin DBR9 GT1
Jordan Grogor/Stuart Hall - Aston Martin DBR9 GT1
In de tweede race namen Jordan Grogor en Stuart Hall revanche. Zij wonnen de race voor drie Maserati’s MC12 GT1 respectievelijk bestuurd door Macari/Newey, Nick Hommerson en Vercoutere/Müller. Philip Kadoorie werd opnieuw vijfde. Ortelli werd ditmaal negende in een veld van 20 auto’s.


Foto's: Niels Vaeck 
   • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons