van der Horst

24H Spa: Technisch defect gooit bijna roet in het eten voor uiteindelijke winnaar

Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
Het was een nipte overwinning voor Rowe Racing tijdens de 72e editie van de 24 Hours of Spa, met een marge van amper vier seconden op de de Attempto Audi van onder meer Frédéric Vervisch. Op anderhalve ronde van het einde brak bij Nick Tandy het angstzweet uit toen de Porsche #98 vreemde geluiden begon te maken en duidelijk met een technisch probleem kampte. Hoewel de situatie ernstig leek, kwam achtervolger Patric Niederhauser nauwelijks dichterbij. De vraag is dan ook hoeveel langer de race had mogen duren voor men de wagen aan de kant had moeten zetten. Na de wedstrijd gaf de Brit, samen met teamgenoten Laurens Vanthoor en Earl Bamber, meer uitleg.
  • St. Paul
Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
Nick Tandy: "Ik ben niet zeker wat er misging, maar halfverwege de voorlaatste ronde blokkeerde de wielen tijdens het remmen. Ik hoorde een rammelend geluid en dacht meteen aan de aandrijfas. Waarschijnlijk is ook de behuizing van de versnellingsbak beschadigd. Er was een serieus olielek waardoor we waarschijnlijk heel het circuit nog gladder hebben gemaakt. We hebben dan wel gewonnen, maar ik wil me toch excuseren bij onze concurrenten. In de laatste ronde ben ik ook niet meer voluit gegaan."

De beelden in het parc fermé onder het podium spraken dan ook boekdelen. De Brit was duidelijk onder de indruk van de bijna opgave en inspecteerde meteen zijn wagen van waaronder een duidelijk oliespoor tevoorschijn kwam.

Foto's: Georges De Coster & SRODit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons