van der Horst

24H Spa: Tickets voor Total 24 Hours of Spa 2020 nu al te koop

De voorverkoop van de tickets voor de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa is begonnen, meteen het startsignaal voor de countdown naar een jubileumeditie van ’s werelds grootste GT-race.
De Total 24 Hours of Spa, voor het eerst gehouden in 1924 en zonder onderbreking georganiseerd sinds 1964, is een unieke combinatie van racegeschiedenis en de sportieve uitdaging gevormd door de moderne versie van het circuit van Spa-Francorchamps.

Sinds er in 2001 een GT-reglement heerst wist het evenement zich een stevige plaats op de internationale autosportkalender te verwerven. Het vormt nu het hoogtepunt van zowel de
GT World Challenge Europe (de voormalige Blancpain GT Series) en de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

Volgend jaar viert de Total 24 Hours of Spa de 20ste editie die volgens de GT-regels wordt verreden, en tevens de tiende editie met de wereldwijd succesvolle GT3-bolides. De editie van 2020 volgt op een grand cru-race van 2019, waarin niet minder dan 72 bolides de start namen en de zege na een felle strijd uiteindelijk richting Porsche ging, voor Mercedes-AMG en Audi.

Dit hoge raceniveau is ondertussen de norm geworden in de Ardennen, dankzij de aanwezigheid van ’s werelds beste GT-teams en rijders, die stuk voor stuk prestigieuze autoconstructeurs vertegenwoordigen. Zo is de etmaalrace een niet te missen sportief spektakel geworden, die elke rechtgeaarde racefan hoort bij te wonen.

Maar hoewel het circuit van Spa beroemd is voor wat er op het asfaltlint te bewonderen valt, wordt de unieke aantrekkingskracht van de Total 24 Hours of Spa ook gevormd door het entertainment naast de piste. Centraal staat de Total 24 Hours of Spa Fan Zone. Gelegen aan de voet van de Raidillon prijken er in de Fan Zone talloze simulators, historische racebolides, merchandising stores, eet- en drinkstandjes, en nog veel meer.

En het entertainment valt niet stil eens de race op gang is gevlagd. Het traditionele concert op zaterdagavond heeft ondertussen de status van immens populair evenement verkregen, en grote namen van de Europese muziekscene zorgen tot diep in de nacht voor een stomend feestje. Met zo een gevarieerde waaier aan entertainment is er zeker voor elk wat wils, ongeacht de leeftijd.

In de aanloop naar de 24 uurs-race valt er ook een indrukwekkend voorprogramma te bewonderen, met onder andere de ontzettend competitieve GT4 European Series, de prestigieuze eenzitterklasse Formula Renault Eurocup, de immer spectaculaire Lamborghini Super Trofeo en het splinternieuwe GT2 Sports Club Europe kampioenschap. Fans krijgen tijdens de jaarlijkse parade richting Spa ook de gelegenheid om de sterren en hun bolides van heel dichtbij te bewonderen. Aan dit gratis spektakel neemt iedere rijder en wagen van de editie 2020 van de uithoudingsrace deel, waarna er een uitgebreide handtekeningensessie in het centrum van Spa volgt.

Naast de start van de voorverkoop van de algemene inkom-tickets werd er ook een bijzonder Kerst-aanbod voor Total 24 Hours of Spa gridwalk pasjes gelanceerd. Deze felbegeerde tickets worden normaal gezien niet te koop aangeboden, en laten de fans toe om tot vlak voor de start van de race de unieke sfeer van de startgrid op te snuiven. Deze gridwalk pasjes zijn nu te koop voor 70 € (BTW excl.), en maken deel uit van een beperkt eindejaarsaanbod.

Met zoveel te zien en te doen op dit wereldberoemde circuit krijgt men met een ticket voor de Total 24 Hours of Spa 2020 zeker waar voor zijn geld – waardoor het meteen het ideale kerstgeschenk voor elke racefan vormt.

Circuit de Spa Francorchamps
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Series op dinsdag 10 december 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons