van der Horst

24H Spa: Titelhouders snel in het donker

#47 KCMG Porsche 911 GT3-R
#47 KCMG Porsche 911 GT3-R
Kevin Estre, Michael Christensen en Richard Lietz hebben hun ambitie om zichzelf op te volgen kracht bijgezet. Tijdens de nachtsessie van de 24 Hours of Spa 2020, betwist op een opdrogend circuit, waren de Porsche-rijders van KCMG (#47) sneller dan de concurrentie. Laurens Vanthoor (#98 ROWE Racing) werd derde en beste Belg in zijn Porsche, net voor Aston Martin-rijder Maxime Martin. Garage 59 domineerde op die manier in Pro-Am.
De regendruppels waren in Spa enkel op de afspraak voor de kwalificatiesessie. Nadien droogde het asfaltlint bijna helemaal op, waardoor Kevin Estre (#47 KCMG Porsche) in de slotseconden een 2:22.370 op de tabellen kon zetten. Eerste achtervolger Maro Engel (#4 HRT Mercedes) moest meer dan een halve seconde toegeven. Snelle Belgen Laurens Vanthoor en Maxime Martin volgden op een seconde en meer.

Dries Vanthoor (#31 WRT Audi), een van de andere Belgische favorieten, werd bijna slachtoffer van de tracklimits - of het gebrek eraan... - toen een Lamborghini van FFF Racing Team rakelings langs de Limburger scheurde aan de buitenkant van Blanchimont. Vanthoor, die met zijn teamgenoten naar de tiende tijd reed, was traag onderweg met zijn R8 LMS GT3. Frédéric Vervisch (#66 Attempto Audi, 17de), Charles Weerts (#32 WRT Audi, 24ste) en Maxime Soulet (#3 K-PAX Bentley, 28ste) eindigden een stuk verderop.
Indrukwekkende Frederik Schandorff
Ook snel in het donker, al bleef het uiteindelijk bij een negende tijd, was de beste deelnemer uit de Silver Cup. De jonge Deen Frederik Schandorff (#78 Barwell Lamborghini) volgde het tempo van de tenoren en gaf op die manier zijn visitekaartje af. De #918 Porsche 911 GT3-R van Herberth Motorsport (Häring-Konstantinou-Joos-Seefried) was tot slot het snelste onderweg in de Am Cup. 

Voor morgenavond de top 20 van de startgrid wordt bepaald, krijgen de 56 deelnemende teams nog een korte opwarmsessie vanaf 17.30 uur. Het serieuze werk begint vervolgens om 18.20 uur.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op donderdag 22 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons