van der Horst

24H Spa: toch BMW vooraan, Audi, Mercedes en Porsche achtervolgen

#96 Rutronik Racing - Preining/Heinrich/Olsen
#96 Rutronik Racing - Preining/Heinrich/Olsen
BMW mag dan wel twee van zijn speerpunten verloren hebben in het donker, op het middaguur voert de #98 M4 GT3 van Rowe Racing (Yelloly-Eng-Wittmann) het veld aan. Het Duitse team moet uitkijken voor twee exemplaren van de Audi R8, de #17 Sherer Sport PHX en de #40 Tresor Orange 1, maar ook Mercedes en Porsche zijn niet uitgeteld.
Rowe Racing, tweevoudig winnaar in de 24 Uur van Spa, is een expert in uithoudingsraces. Dat bleek eens te meer toen een op het eerste gezicht bizarre beslissing, een pitstop uitvoeren tijdens een korte Full Course Yellow, perfect uitdraaide. De #98 BMW M4 GT3 leidt sindsdien een een kleine voorsprong op twee Audi R8 LMS GT3, een Mercedes-AMG GT3 en twee Porsche 911 GT3.

De verschillen blijven beperkt, al heeft de #92 Porsche van Manthey EMA dertig seconden moeten toegeven door overtredingen van de limieten van het circuit. Laurens Vanthoor en zijn teamgenoten Kevin Estre en Julien Andlauer hebben een neutralisatie nodig, want de onderlinge verschillen zijn te klein om zo'n kloof dicht te rijden.

Op iets meer dan vijf uur van het einde bevinden twaalf wagens zich binnen dezelfde ronde. Ferrari en Lamborghini haken aan, maar meer zit er dit jaar niet in. Beide Italiaanse merken hebben sinds de start van de wedstrijd niet genoeg snelheid om mee te spelen voor de overwinning.

Foto: Geert Franquet



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons