van der Horst

24H Spa: twee Belgische teams op podium Gold Cup

#5 McLaren - Optimum Motorsport
#5 McLaren - Optimum Motorsport
Nieuw voor deze editie van de 24 Uur van Spa was de Gold Cup, voor semiprofessionele rijders die net onder het niveau van de toppers presteren. De #5 McLaren 720s GT3 van Optimum Motorsport, bestuurd door Sam de Haan, Charlie Fagg, Dean MacDonald en Tom Gamble zegevierde met een tiende plaats in het algemene klassement als kers op de taart.
  • Skylimit Events
Gold Cup podium voor Comtoyou Racing
Gold Cup podium voor Comtoyou Racing
Naast de winnende McLaren stonden twee Belgische teams mee op het podium. Voor WRT zal de tweede plaats van de #30 BMW van Jean-Baptiste Simmenauer, Niklas Krüten en Calan Williams een schamele troost zijn. De bronzen medaille was voor de #21 Audi van Comtoyou Racing bestuurd door twee Belgen: Nicolas Baert en Maxime Soulet, zij deelden het stuur met fabrieksrijder Max Hofer.


Boutsen VDS - Audi R8 LMS GT3 EVOII
Boutsen VDS - Audi R8 LMS GT3 EVOII
Een speciale vermelding is er voor een andere Audi van een Belgisch team. De #9 inschreven door Boutsen VDS Racing streed tot na middernacht mee in de kopgroep van de wedstrijd, met een grote marge op de concurrenten in de Gold Cup. Door technische problemen voor het team van Olivier Lainé en Olivia Boutsen ging een podiumplaats in rook op.

Foto's: Arne Simons & Niels Vaeck  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons