van der Horst

24H Spa: Vanthoor/Bamber nieuwe puntenleiders in IGTC

Laurens Vanthoor en Earl Bamber
Laurens Vanthoor en Earl Bamber
Laurens Vanthoor en Earl Bamber zijn de nieuwe puntenleiders in de Intercontinental GT Challenge. Na hun vijfde plaats in de Bathurst 12 Hour eerder dit jaar stijgt het IMSA-duo dus naar de top van de tabellen, waarin de grootste race van het seizoen uiteraard zwaarder doorweegt. Onze landgenoot en de Kiwi tellen momenteel 31 punten, eentje meer dan hun collega's Patrick Pilet, Matt Campbell en Mathieu Jaminet, die in Spa vierde werden met GPX.
Maxime Soulet is dus leider af in de Intercontinental GT Challenge en valt met zijn mede-Bentley Boys naar de derde plek, weliswaar op amper drie punten achterstand. Ook bij de constructeurs staat Porsche voorop, met een ruime voorsprong van 29 punten op Mercedes-AMG. Met de Kyalami 9H rest er nog één manche in de IGTC.

IGTC: Puntenstand bij de rijders en de constructeurs

Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
In de GT World Challenge Europe Endurance Cup wordt de leiding in het kampioenschap gedeeld door AKKA ASP-rijders Raffaele Marciello, Timur Boguslavskiy en Felipe Fraga, en Porschisten Sven Müller, Christian Engelhart en Matteo Cairoli. Eerstgenoemden kwam gisteren niet over de meet, maar scoorden de volle puntenbuit na 6 uur, alvorens op te geven. Het Dinamic Motorsport-trio werd dan weer derde aan de eindmeet. Beide tellen 52 punten, zes meer dan Ferrari-rijders Pier Guidi/Calado/Nielsen.

GTWC Endurance: Puntenstand bij de rijders en de teams

In de algemene GT World Challenge Europe-stand (Endurance + Sprint) staat Timur Boguslavskiy alleen aan de leiding, 9,5 punten voor teamgenoot Marciello. Charles Weerts en Dries Vanthoor volgen op 24 punten achterstand. Er rest enkel nog de seizoensfinale in Paul Ricard, midden november.

GTWC: Puntenstand bij de rijders en de teams

Foto's: Porsche Motorsport, SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op maandag 26 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons