van der Horst

24H Spa: Vervisch als fabrieksrijder - 6 Audi's bij WRT

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Nadat Frédéric Vervisch eerder dit jaar de 24 Uren van de Nürburgring betwistte als fabrieksrijder voor Audi, zal onze landgenoot ook bij de 24 Hours of Spa aan de start staan; wederom als fabriekspiloot voor Audi en wederom bij WRT. WRT zet overigens nog een tweede officieel ondersteunde bolide in, terwijl het merk met de vier ringen ook nog één wagen bij ISR en eentje bij Saintéloc van steun voorziet.
  • De Swert Opticiens
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Dat WRT opnieuw fabrieksteun krijgt, mag geen verrassing heten. Het team kan sinds 2011 namelijk genieten van ondersteuning uit Neckarsulm en won in 2011 en 2014. Wel is het opvallend dat Audi de steun voor vier wagen opsplitst en verspreidt over drie verschillende teams. WRT is nog steeds de speerpunt met twee bolides, maar ook een exemplaar bij ISR en Saintéloc krijgen zoals gemeld officiële Audi-piloten aan boord. Opvallend, naast de twee fabriekswagens zet Belgian Audi Club Team WRT nog eens vier extra wagens in. In het totaal schuift de Belgische formatie dus maar liefst zes Audi R8's naar voor. De rijderssamenstellingen op de fabriekswagens zijn als volgt:

Audi Sport Team I.S.R.

  • Pierre Kaffer/Kelvin van der Linde/Frank Stippler

Audi Sport Team Saintéloc

  • Jules Gounon/Christopher Haase/Markus Winkelhock

Audi Sport Team WRT

  • René Rast/Nico Müller/Antonio García
  • Christopher Mies/Connor De Phillippi/Frédéric Vervisch

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Series op donderdag 15 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons