van der Horst

24H Spa: Vincent Vosse - "De rijders treft geen schuld"

#32 WRT BMW - Vanthoor - Weerts
#32 WRT BMW - Vanthoor - Weerts
Het is een incident waarover nog lang zal nagepraat worden. Wanneer de racedirectie laattijdig (te laat?) een Full Course Yellow annuleert, wordt de #32 BMW van WRT loeihard van de baan gereden door merkgenoot Neil Verhagen (#998 Rowe). Een bittere pil voor het Belgische team, dat met lede ogen moest toekijken hoe de tweede bolide van Rowe Racing naar de zege stormde.
Noem een editie van de 24 Uur van Spa waarin WRT geen hoofdrol heeft gespeeld: het is best even zoeken. Ook in 2023 behoorden de troepen van Vincent Vosse en Yves Weerts tot de favorieten, wat ook bleek toen de #32 BMW M4 GT3 van Dries Vanthoor, Sheldon van der Linde en Charles Weerts niet uit de top 3 was weg te slaan.

De rest is geschiedenis. Net voor halfweg wedstrijd liep het fout na een bizarre fase die nog lang zal nazinderen. "Ik ben enorm teleurgesteld over het resultaat in Pro", aldus teammanager Vincent Vosse. "We waren competitief, op het juiste moment op de juiste plaats en we hadden ons extreem goed voorbereid. Maar plots was er dus die hevige crash met een grote impact, maar gelukkig zijn beide rijders, Charles en Neil, in orde. Anderzijds zijn de twee auto's, onze #32 en de #998 Rowe Racing, zwaar beschadigd. We werden door de stewards opgeroepen om de situatie te bespreken en zij vertelden ons dat de rijders geen schuld trof."

De winnaar van de editie van 2002 gaat door: "Het incident werd veroorzaakt door verwarrende instructies van de wedstrijdleiding (die telde af naar een Full Course Yellow maar op het laatste nippertje werd die geannuleerd, n.v.d.r.). De communicatie naar de teams was niet duidelijk. Dat is moeilijk te accepteren op dit niveau en we moeten de situatie analyseren."

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor vertelde achteraf dat hij enkele dagen tijd nodig heeft om de nederlaag te verwerken. "Dit is niet de race die we in gedachten hadden. Dat niemand van ons team in de fout is gegaan, maakt het allemaal nog moeilijker om te accepteren. Ik ben er van overtuigd dat we een auto hadden die kon zegevieren, wat bewezen werd door Rowe. Dat maakt dat het nog een paar dagen zal duren om dit allemaal te verteren. We zullen met het hele team terugvechten."

Foto's: Geert Franquet, Schubert Motorsport  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons