van der Horst

24H Spa: Voisin/Fagg (McLaren) van start tot finish - Potty/Lémeret naast podium

United Autosports - McLaren
United Autosports - McLaren
Bailey Voisin en Charlie Fagg hebben in hun United Autosports McLaren 570S de eerste GT4-race in de marge van de 24 Hours of Spa gewonnen. De Britten startten vanaf de pole en verloren enkel kort de leiding door het spel van de pitstops om uiteindelijk te finishen met twee seconden voorsprong op de AKKA ASP Mercedes-AMG van de Franse tandem Paul Evrard-Timothe Buret. De Fransen Loris Cabirou en Vincent Beltoise pakten in hun Alpine de bronzen plak. De CMR Toyota GR Supra van onze landgenoten en puntenleiders Antoine Potty en Stéphane Lémeret strandde aan de voet van het podium.
CMR - Toyota Supra GT4
CMR - Toyota Supra GT4
Bailey Voisin behield vanaf pole de leiding eens de groene lichten gingen branden, maar achter hem stormden Loris Cabirou, Antoine Potty en Joel Sturm (Allied Racing - Porsche Cayman) met z'n drieën naast elkaar richting Eau Rouge. De Duitser won het pleit, terwijl respectievelijk Potty en Cabirou zich in zijn zog nestelden. Het duurde echter niet lang voor de Alpine-rijder voorbijging aan Potty's Toyota en zijn mars richting P2 inzette.

Street Art Racing - Aston Martin
Street Art Racing - Aston Martin
Na 20 minuten ging Cabirou in Blanchimont binnendoor bij Sturm toen de Porsche even leek in te houden. Nog geen ronde later moest Sturm zijn Cayman parkeren met technische problemen en daarmee zag hij zijn podium in rook opgaan. Cabirou rukte verder op richting leider Voisin en verhoogde de druk eens hij onder de achtervleugel van de leidende McLaren zat. Het leek een kwestie van tijd alvorens de Alpine naar de leiding zou doorstoten, maar de pitstops voorkwamen een inhaalbeweging op de piste.

United Autosports (McLaren) vs. CMR (Alpine)
United Autosports (McLaren) vs. CMR (Alpine)
Na de verplichte pitstop, waarbij Charlie Fagg het stuur van de McLaren overnam en Vincent Beltoise plaatsnam in de Alpine, beleven de posities ongewijzigd. Even lag Beltoise op kop bij het verlaten van de acceleratiepiste, maar Fagg had meer snelheid en passeerde de Alpine aan het begin van Kemmel. De Toyota, nu met Stéphane Lémeret aan het commando, leek het voordeel te hebben bovenop de Raidillon toen Timothe Buret in de AKKA ASP Mercedes-AMG #88 de pitstraat uitreed, maar nog voor de remzone in Les Combes zou de Fransman onze landgenoot naar P4 verwijzen. In de eindfase werd de wedstrijd nog kort geneutraliseerd, maar in de tien minuten durende eindsprint zouden de posities niet meer wijzigen.

SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
De zege in de Am-klasse ging naar de BMW M4 van Cem Bolukbasi (P6 algemeen), terwijl de Centri Porsche Ticino Porsche Cayman van Ivan Jacoma en Max Busnelli primus was in Pro-Am. Maxime Soulet rondde in de SRT Mercedes-AMG die hij deelt met Luca Bosco de top 10 en pakte daarmee het zilver in Pro-Am. De tweede SRT Mercedes (met Bob Herber) eindigde als 26e, de Street Art Racing Aston Martin Vantage met onder meer Paul Theysgens als 32e. De ProSport Aston Martin van Nico Verdonck en Rodrigue Gillion startte niet.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT4 op vrijdag 30 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons