van der Horst

24H Spa: Opnieuw Belgisch Aston Martin project in de maak

#Jointhebelgians
#Jointhebelgians
Onder de noemer #Jointhebelgians is er wederom een project in de maak om een Aston Martin V12 Vantage GT3 met een volledig Belgische rijdersbezetting aan de start te brengen van de Total 24 Hours of Spa. Nadat een gelijkaardig opzet vorig jaar in het water viel, blijft drijvende kracht José Farasyn zich volop inzetten om de Britse GT3 aan de start te brengen van 's werelds grootste GT3-wedstrijd. Afgelopen weekend werd de wagen, uitgedost in een nieuw kleedje, weer van stal gehaald en in het kader van een Curbstone track event op Spa aan de tand gevoeld door enkele opvallende namen.
  • St. Paul
Uiteraard tekende huisrijder Tim Verbergt present, net als Curbstone-piloot Sam Dejonghe. Beide heren kwamen vorig jaar al eens samen in actie op de wagen ter gelegenheid van de Belgische GT Open manche. Verder waren ook  Freddy Loix, Jeffrey van Hooydonk, Koen Wauters en Wolfgang Reip van de partij. Voor de voormalige Blancpain GT Series Endurance Cup kampioen Reip meteen ook de eerste aangelegenheid zijn om zich terug in de kijker te rijden nadat hij zijn Bentley fabriekscontract verloor in de nasleep van het dieselschandaal. Ongeacht of het project werkelijkheid wordt, zien we alvast drie Aston Martin's aan de start verschijnen van de 24 uren van Spa, waaronder een exemplaar voor Maxime Martin.

Meer info: #jointhebelgians

Foto: Wolfgang ReipDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 26 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons