van der Horst

24H Spa: Grid gewijzigd na sancties

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
De kwalificaties voor de 70e editie van de 24 Hours of Spa zijn achter de rug, maar toch zijn er na afloop van de Superpole sancties uitgedeeld die een invloed hebben op de startgrid. Romain Dumas heeft vier strafpunten (BWP) voor onsportief rijgedrag verzameld en daardoor krijgt de Porsche #911 een grid penalty, terwijl Laurens Vanthoor, Albert Costa (Lexus #14) en Daniel Serra (Audi #17) alle drie de Superpole op het verkeerde moment aansneden en daardoor hun tijden geschrapt zien.
  • VR Racing
De vier strafpunten voor zijn rijgedrag komen Dumas en zijn Le Mans-winnend team Manthey Racing duur te staan, want de Porsche 911 krijgt tien plaatsen straf op de grid. Het goede nieuws voor Dumas is dat er drie strafpunten van zijn conto verdwijnen.

Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor (KÜS Team 75 Bernhard - Porsche 911 #117), Albert Costa (Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3 #14), Daniel Serra (Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #17) verlieten allemaal de pitlane buiten hun window (tussen 5 seconden voor en 5 seconden na de richttijd). Alle tijden uit de Superpole sessie werden voor deze wagens geschrapt, waardoor deze wagens moeten starten na alle andere bolides die deelnamen aan de Superpole (in volgorde van de beste tijden die gereden werden).

Dit is bovendien waarschijnlijk nog niet de laatste wijziging van de grid...

UPDATE: --- GRID 24H SPA 2018 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons