van der Horst

24H Spa: Xavier Maassen eindigt tiende in klasse tijdens zeer harde editie.

Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
Xavier Maassen maakte afgelopen weekend zijn comeback in de internationale uithoudingsracerij. Na heel wat succesvolle jaren in de Porsche Carrera Cup Benelux was het tijd om weer een lange race aan te pakken en dat deed de snelle Limburger meteen in de grootste GT-race ter wereld: de 24 Hours of Spa. Maassen deelde dit weekend een gloednieuwe Porsche 911 GT3 R in de kleuren van het Britse Team Parker Racing met Derek Pierce, Andy Meyrick en Kiern Jewiss. Het kwartet finishte na 24 uur racen op een 10e plaats in de sterk bezette Bronze-klasse en 33e algemeen. Xavier Maassen bereidt zich nu voor op de volgende lange wedstrijd, meteen een echte thuiswedstrijd, de 24 uur van Zolder, tijdens het laatste weekend van augustus.
  • Powercars
Ditmaal was het niet eind juli, maar wel tijdens het eerste weekend van de zomermaand dat de wereldtop in de GT-racerij afspraak gaf op het circuit van Spa-Francorchamps en dat voor een klassieker die aan zijn 75ste editie toe was. Voor het eerste sinds 2014 was ook Xavier Maassen erbij, uiteraard aan het stuur van een Porsche 911.
 
Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
We kwamen uit in de Bronze-klasse, de sterkst bezette klasse van het hele veld met bijna 25 wagens, allemaal van gereputeerde teams in Europa en daarbuiten”, aldus de Limburgse routinier. “Het was van meet af aan duidelijk dat de strijd enorm zwaar zou worden en dat er geen cadeaus zouden uitgedeeld worden, maar dat is geen verrassing in zo’n beruchte wedstrijd. Ik was ook onder de indruk van hoe de race sinds 2014 en mijn laatste deelname geëvolueerd is.” 
 
Helaas werd de aanloop naar de race overschaduwd door het noodlottige ongeval van de jonge Nederlander Dilano van’t Hoff. “Iedereen op het circuit was aangedaan en ik wil dan ook mijn medeleven betuigen aan de familie, vrienden en naasten van Dilano. Op zo’n moment is alles uiteraard relatief”, aldus Xavier Maassen. 
 
Regelmaat en foutloos rijden
Nadat de rijders en het publiek een minuut stilte in acht namen, kon de 75ste editie van de 24 Hours of Spa beginnen, een wedstrijd die voor het kwartet in de Porsche 911 GT3 R van Team Parker Racing zo goed als zonder incidenten verliep. 
 
Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
Een van mijn teamgenoten had enorm veel geluk bij een schuiver in Blanchimont en dat moment werd ettelijke malen herhaald tijdens de hoogtepunten van de uitzending, maar verder liep de Porsche van Team Parker Racing inderdaad als een Zwitsers horloge”, vat Xavier Maassen de wedstrijd samen. “Het team kweet zich perfect van zijn werk en mijn teammaten deden wat ze moesten doen, wat maakte dat wij opschoven in het klassement naar de top 10 in de klasse. Meer zat er voor ons niet in, want hoe degelijk de auto ook was en hoe constant wij ook reden, we misten wel wat snelheid in de wagen. Dan is het ook niet mogelijk om helemaal vooraan mee te spelen, met het oog op een podium bijvoorbeeld. Maar het was een mooie race van het team en het gevoel bij de finish was dan ook positief. het finishen van een 24 uur is al een hele prestatie. Ik ben blij dat ik weer heb kunnen deelnemen aan deze fantastische wedstrijd.”    

Xavier Maassen maakt zich nu op voor de tweede langeafstandswedstrijd van het seizoen 2023, met name de 24 uur van Zolder, op 26 en 27 augustus.

Xavier Maassen Press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons