van der Horst

24H Spa: Zege voor Snoeks-Pull / Podium voor Van der Horst

Snoeks-Pull - Lamborghini Super Trofeo
Snoeks-Pull - Lamborghini Super Trofeo
Het was druk vandaag in de paddock van de Lamborghini Super Trofeo dat dit weekend zijn vierde weekend afwerkt binnen het kampioenschap. Met twee kwalificaties deze morgen en een eerste race over 50 minuten in extreme warme omstandigheden hebben de piloten van de snelste merkencup van de wereld nu rust tot morgenvroeg voor de tweede race van het weekend. De Nederlander Kelvin Snoeks en zijn Britse co, James Pull wonnen hun eerste race van het seizoen met de bolide van Bonaldo Motorsport. Een mooie zevende plaats en vierde in PRO was er voor Niels Lagrange en dit na een crash in de training en een viertiende startplaats. Opnieuw een podium met een tweede plaats voor Gerard Van der Horst in de Lamborghini Cup na zijn voornaamste belager Joseph Collado.
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Het was een vrij hectische race waarbij uiteindelijk de wagen die als derde over de meet kwam de wedstrijd won. De pole voor de eerste race van het weekend was voor Vito Postiglione (Imperiale) voor Zampieri (Antonelli), Liberati (VS Racing), Snoeks (Bonaldi), Spinelli (Antonelli) en Rik Breukers als tweede Nederlander tijdens de kwalificatie.
Onze landgenoot Niels Lagrange moesten we met een veertiende chrono gaan zoeken op de zevende startrij nadat hij tijdens de kwalificatie op zijn thuiscircuit een kleine sortie maakte en de pits moest opzoeken met schade. Maar hij zou het schitterend recht zetten tijdens de race via ondermeer een kanonstart. Een andere landgenoot, Jef Van Uytsel kwam niet aan de start nadat zijn ploegmaat het chassis te zwaar beschadigde bij een crash tijdens de kwalificaties. Van der Horst Motorsport realiseerde met respectievelijk Gerard Van der Horst en William van Deyzen een tweede en een vierde chrono tijdens de eerste kwalificatie in de Lamborghini Cup.

Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Bij de start van het 43-koppig startveld kon Zampieri als eerste de Source aansnijden terwijl polesitter Postiglione een tik kreeg van Lefterov en rond ging. Hij zou een waanzinnige inhaalrace rijden en uiteindelijk zou co Basz nog vierde eindigen en derde in PRO. Lagrange lukte op zijn beurt een kanonstart en schoof van de viertiende naar de achtste plaats. Deze zou hij kunnen behouden tot aan de verplichte pitstop, maar kreeg wel nog een tik mee en moest tweemaal een aanval stoppen door gele vlaggen. Schandorff pakte over en kon nog een plaats winnen. Het duo werd uiteindelijk knap zevende en vierde in PRO.

Zampieri/Altoe bolden na een lange safety car procedure als eerste over de meet voor Lefterov-Jasper, maar deze beide wagens werden nadien nog bestraft waardoor Snoeks en Pull op het hoogste ereschavot eindigden.

William van Deyzen - Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo evo
William van Deyzen - Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo evo
In de Lamborghini Cup wist Gerard Van der Horst nog dichterbij Collado te sluipen, maar hij kwam uiteindelijk een kleine vijf seconden te kort om de Fransman van de zege te houden. Door zijn pole in de Cup en zijn zege komt de Fransman iets dichter bij Van der Horst in het kampioenschap, maar Gerard vertrekt morgen zaterdag op zijn beurt van op de pole en kan dus revanche nemen. Ploegmaat William van Deyzen werd vierde in de Lamborghini Cup en was daar niet echt tevreden mee.

William van Deyzen: "Het is echt balen, ik lag op een ronde van het einde nog steeds derde. Toen de safety car de race vrij gaf voor nog een laatste ronde wou Galbiati me op een agressieve manier voorbij. Hierdoor moest uitwijken op de vuile strook van de piste en hem voorbij laten. In een poging om hem dan alsnog terug voorbij te steken ging ik rond en weg was het podium."

Foto's: RIP



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op vrijdag 27 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons