van der Horst

24H Spa: Zware crash voor AF Corse Ferrari #50

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Na bijna twee uur wedstrijd is de eerste Full Course Yellow neutralisatie een feit. De Ferrari met startnummer 50 van Pasin Lathouras, Michele Rugolo en Alessandro Pier Guidi is zwaar gecrasht bovenop de Raidillon. Lathouras heeft de wagen op eigen kracht kunnen verlaten. Op het eerste zicht leek de Thai alleen de controle over het stuur te verliezen, zonder dat er een andere wagen bij betrokken leek te zijn.
De Ferrari #50 werd tot schroot herleid
De Ferrari #50 werd tot schroot herleid
Zo goed als het volledige veld maakte gebruik van de neutralisatie om te komen pitten. Van de koplopers kwam enkel de Bentley Continental GT3 #8 van Maxime Soulet niet binnen voor een full service pitstop, onze landgenoot rijdt momenteel dan ook aan de leiding. De Safety Car leidt het veld momenteel door de pitlane opdat de marshalls de kans krijgen om het wrak en de olie op te ruimen.

UPDATE

Emil Frey Racing - Jaguar G3
Emil Frey Racing - Jaguar G3
De Emil Frey Racing Jaguar G3 #14 van Stéphane Ortelli voert momenteel het veld aan, maar deze zal hoogst waarschijnlijk een zware sanctie krijgen voor het niet volgen van de safety car in de pitlane.

De Jaguar kreeg de zwarte vlag te zien en moet dus richting pitlane komen. Na overleg met de wedstrijdleiding mocht de wagen echter de wedstrijd opnieuw vervoegen na een vijftal minuten. De Bentley #8 van Maxime Soulet kwam pas pitten toen de neutralisatie tot een einde kwam, de wagen viel daardoor terug naar de 25e plek.

 
Foto's: Blancpain GT, Arne Simons & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons