van der Horst

24H Spa: Zware crashes ontsieren eerste testdag - SMP Ferrari snelste

Goodsmile Racing Mercedes-AMG GT3 #00
Goodsmile Racing Mercedes-AMG GT3 #00
Drie zware crashes ter hoogte van de Raidillon hebben de eerste testdag voor de 71e editie van de Total 24 Hours ontsierd. In de voormiddag ging de Japanse Goodsmile Racing Mercedes-AMG GT3 #00 hard van de baan bij het uitkomen van de uitdagende links-rechts combinatie, terwijl de Lamborghini's van Grasser Racing Team (#63) en Raton Racing by Target (#29) in de nammidagsessie de controle verloren op de Raidillon. Verder kreeg de Garage 59 Aston Martin Vantage #188 net voor Blanchimont een klapband tegen 240km/u, maar Alexander West kon na enkele spins alsnog de bandenmuur ontwijken. De SMP Racing Ferrari #72 van kampioenschapsleiders Davide Rigon, Mikhail Aleshin en Miguel Molina noteerde de snelste chrono aan het einde van de dag.
De 2:19.137 van de Russisch-Italiaanse Ferrari was goed genoeg voor de tweede plaats in de Superpole van vorig jaar, wat aangeeft dat de chrono's eind van de maand aanzienlijk lager zullen liggen. De KUS Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3 R van Timo Bernhard (Laurens Vanthoor en Earl Bamber zijn afwezig) was primus in de voormiddag en verbeterde deze tijd niet in de namiddag. De Team Schnitzer BMW M6 GT3 sloot de tweede sessie als tweede af, voor de HubAuto Corsa Ferrari die lange tijd de tabellen aanvoerde. Morgen volgt een identieke tweede testdag, met een sessie van 3u in de voormiddag (9-12) en 5u in de namiddag (13-18).

--- UITSLAG TESTDAG 1 VOORMIDDAG (PDF) ---
--- UITSLAG TESTDAG 1 NAMIDDAG (PDF) ---
 
Beelden van de eerste testdag vindt u in ons fotoalbum HIER

Foto's: Niels Vaeck en Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 2 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testdag Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons