van der Horst

24H Spa: Zware klapper op de Raidillon, vier kanshebbers uitgeschakeld - UPDATE

24 Hours of Spa 2021 - Start
24 Hours of Spa 2021 - Start
Vier teams weten nu al dat ze deze editie van de 24 Hours of Spa niet zullen winnen. De twee Lamborghini van Emil Frey Racing uit de Pro-klasse (#114 en #163), de #71 Ferrari van Iron Lynx en de #21 Porsche van Rutronik Racing crashten zwaar op de top van de Raidillon en zijn zonder enige twijfel uitgeschakeld. De wedstrijd is nog zeker een halfuur geneutraliseerd.
Raffaele Marciello (#88 Mercedes-AMG AKKA ASP) nam om 16.30 uur de beste start. Hij nam Mirko Bortolotti (#63 Lamborghini Huracan FFF Racing Team) mee in zijn kielzog. Door de neutralisatie moesten de strategen echter meteen aan het werk, waardoor het onduidelijk is wie straks de beste kaarten in handen zal hebben.

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3
UPDATE: Kevin Estre (#21 Porsche) en Franck Perera (#163 Lamborghini) hebben het medisch centrum van het circuit verlaten en zijn opnieuw in de pitgarage van hun respectieve teams. Davide Rigon (#71 Ferrari) en Jack Aitken (#114 Lamborghini) zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken.

Foto's: Arne Simons, Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 31 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons