van der Horst

24H Spa: Vervisch: "Geen zwakke schakel, en dat gaat het verschil maken"

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch vervangt de naar Bentley vertrokken Jules Gounon op de winnende Audi van vorig jaar, de Saintéloc Racing #25. De Harelbekenaar toonde vanavond in de kwalificaties dat hij uit het goede hout gesneden is door meteen een tik sneller (drie tienden) te gaan dan zijn beide teamgenoten Christopher Haase en Markus Winkelhock. Alle drie hun tijden waren erg scherp en de tweede tijd was hun deel, ruim voldoende dus voor een plaats in de Top 20 Superpole van morgen.
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Ik had niet verwacht dat we zo snel gingen zijn, maar je hoopt het natuurlijk altijd wel" aldus Vervisch. "Het nieuwe kwalificatiesysteem toont dat we echt een homogeen team hebben. Audi komt hier beter voor de dag dan ik dacht. De BMW van Walkenhorst ging echt heel goed maar dat heeft denk ik te maken met de koudere temperaturen. De turbo werkt dan beter en als gevolg daarvan verwacht ik dat BMW iets minder snel zal zijn gedurende de dag onder warmere omstandigheden."

Fred Vervisch
Fred Vervisch
"De tweede plaats is leuk en ik ben ook tevreden dat we net voor de andere Audi's zijn, maar anderzijds wil dit niet zoveel zeggen. Voor het overige denk ik wel dat we echt met een goed trio op de wagen zitten, we zijn allemaal goed in de regen, we kunnen allen een snelle tijd noteren. Er is kortom geen zwakke schakel en dat gaat volgens mij, behoudens pech, het verschil maken. Nu moeten we natuurlijk nog even kijken wie de super pole gaat rijden, dat ligt nog niet vast."

Foto: Racing International Photography, Hans van Onsem & Frédéric Vervisch PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons