van der Horst

24H Zolder: 10Q Racing met twee wagens en Kenneth Heyer

Patric Derdaele & Kenneth Heyer
Patric Derdaele & Kenneth Heyer
10Q Racing, een relatief jong team rond Thomas Zabel, Daniela Hauer en Kenneth Heyer, wil dit jaar deelnemen aan de herfsteditie van de 24 Uur van Zolder. Het Duitse team belooft twee Mercedes-AMG GT4 aan de start te brengen met Heyer als een van de speerpunten en daarnaast nog enkele "Mercedes-AMG sterren". Ter voorbereiding wil het team uit Beieren met één wagen deelnemen aan een Belcar-race in oktober. Daarnaast zet de Duitse equipe de komende jaren ook in op de GT3-enduranceracerij met de Mercedes-AMG GT3.
  • STX Motorhomes
Kenneth Heyer
Kenneth Heyer
Heyer is een van de belangrijke schakels in het nieuwe team en moet de troepen van Thomas Zabel van zelfbouw-Mercedessen richting een professioneel raceprogramma met fabrieksmateriaal uit Affalterbach leiden. De keuze voor de GT4-Mercedes in de 24 Uur van Zolder is in dat opzicht dus te verwachten, doch lijdt de GT4-klasse binnen de Belcar momenteel aan chronische bloedarmoede. Veel tegenstand binnen de eigen klasse lijkt de viervoudig winnaar dus voorlopig niet te hoeven verwachten, net als in de voorbije edities.

Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Die waren overigens evenmin een succes voor de Duitser, nadat vorig jaar teamgenoot Wim Spinoy met de Getspeed Mercedes-AMG GT4 crashte in de aanvangsfase van de Limburgse klassieker en het jaar daarvoor de wagen nooit echt een vuist kon maken tegen de SRT-zusterbolide van Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens, Johan Vannerum, Jean-Luc Behets en Nico Verdonck. Heyer won de 24 Uur van Zolder tot dusver vier keer, uiteraard van 2013-2016 met Belgium Racing.

10Q Racing - Mercedes-AMG GT3
10Q Racing - Mercedes-AMG GT3
Dit weekend verschijnt Heyer onder meer aan de start van de NLS-race op de Nürburgring, met Sebastian Asch, Thomas Jäger en Daniel Juncadella als teamgenoten en ook de 24 uur van de Nürburgring en van Spa-Francorchamps prijken op zijn programma. Daarmee zet 10Q Racing een stapje hoger op de autosportladder.

Foto's: Racingpixels, Marnik Mouchaers, Georges De Coster & 10Q RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 26 augustus 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons