van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing bereidt klacht voor tegen WRT

Belgian Audi Club WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgium Racing bereidt een klacht voor tegen Belgian Audi Club team WRT wegens een inbreuk op het reglement, meer bepaald het artikel over de maximum toegelaten tankinhoud. De Audi R8 LMS ultra beschikt over een (standaard) tank van 120 liter, terwijl de reglementen stipuleren dat er slechts 100 liter getankt mag worden. Belgium Racing zegt evenwel dat WRT systematisch te veel tankte en dat het over bewijzen beschikt die aantonen dat er 100.25 liter getankt is in plaats van de maximum toegelaten 100 liter...
"Het is de verantwoordelijkheid van het team om ervoor te zorgen dat het tankpersoneel de correcte hoeveelheid benzine aan boord neemt. Het reglement zegt dat je maximaal 100 liter mag tanken, als je dan over een tank van 120 liter beschikt, moet je als team maar je voorzorgen nemen en het tankpersoneel instrueren te stoppen met tanken rond de 98-99 liter in plaats van het onderste uit de kan te willen halen en de volle 100 liter te tanken", aldus Belgium Racing eigenaar Patric Derdaele.

"Daarenboven kan je in principe nooit 100 liter tanken als de maximale tankinhoud slechts 100 liter mag zijn. Je gaat dus altijd minder tanken, gezien je ook nog aan de tankinstallatie moet geraken. Als je dan al beschikt over een tank van 120 liter, heb je dus reeds een extra voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld onze Porsches", aldus Derdaele.

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 1 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons