van der Horst

24H Zolder: G&R Motorsport BMW M3 gaat de strijd aan in toerisme

24H Zolder: De warm-up in beeld gebracht
De G&R Motorsport BMW E30 M3 is zowat de oudste bolide aan de start van de 24 Hours of Zolder 2013, maar daarom niet de minst graag geziene. Het team is reeds een tijd bezig de "bimmer" voor te bereiden en besloot niets aan het toeval over te laten en de bolide een volledige revisie te geven. Nadat de BMW M3 de elfde plaats algemeen reed tijdens de editie 2012 willen Van De Water/Beyers/Vanderijt dit jaar hun oude dame de top tien binnenfietsen.
  • STX Motorhomes
24H Zolder: De nacht valt over Circuit Zolder
"De 24 Hours of Zolder zijn altijd al een droom van mij geweest", zegt Edwin Beyers. "Het is iets dat ik al jaren op mijn palmares wil hebben staan en wat is leuker dan dat te kunnen doen met ons eigen team en onze eigen wagen. Vorig jaar hebben we eveneens meegedaan aan deze race met onze BMW en de feedback die we kregen van toeschouwers en sympathisanten was overweldigend. Ook vanuit de concurrentie kwamen er lovende woorden, wat de sfeer natuurlijk enorm aangenaam maakt. Dat is voor ons het belangrijkste; we komen om ons te amuseren. Naar alle waarschijnlijkheid zal Geert Dierckx ons, net als vorig jaar, opnieuw komen versterken. "
 
24H Zolder: De eerste twee kwalificatiesessies in beeld gebracht
De keuze voor de M3 was snel gemaakt volgens Beyers. "Ik zit sinds 2005 in dit team en ik voel me er goed thuis. De wagen ken ik niet alleen door en door, we weten ook dat hij betrouwbaar is. Daarnaast kunnen we met een gerust gevoel in de wagen plaatsnemen, niet onbelangrijk in een fysiek zware race als deze in Zolder. Maar let op, met een gerust gevoel plaatsnemen en ons amuseren impliceert niet dat we de zaken op zijn beloop zullen laten. We hebben niets aan het toeval overgelaten en de wagen volledig gereviseerd, elk boutje is nieuw en ook de motor is onder handen genomen. Alles moet op technisch vlak simpelweg in orde zijn, dat werpt zijn vruchten naderhand wel af. "
 
24H Zolder: De finish en de podia
Vorig jaar reed de bolide onverwacht een elfde plaats in de einduitslag en bleef daarmee menig toerisme-deelnemer voor. "Inderdaad", bevestigt Beyers, "dat was onverhoopt! We waren het team met de minste pitstops en dat is nog steeds een belangrijke factor bij 24-uursraces, zo min mogelijk tijd in de pits verliezen. Dit jaar gaan we trachten top tien te rijden, dat zou prachtig zijn voor ons. De voorbereiding is een pak beter dan afgelopen editie en er is ook veel minder stress bij iedereen. We kijken uit naar de start over goed een week!"

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op donderdag 22 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons